Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick en drömstart – slog Djurgården

Skellefteå firar.
Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN

Två mardrömsminuter sänkte Djurgården. 

Skellefteå vann på Hovet med 2-5. 

– Jag hade gärna vunnit mot en annan motståndare, säger bortatränaren Robert Ohlsson i C More. 

Första matchen för Djurgården på Hovet – och med nye tränaren Barry Smith vid rodret. 

Det började med en mardröm direkt. 

Skellefteå gästade och det inom loppet av två minuter hade bortalaget plötsligt en ledning med 3-0. Men hemmalaget reste sig och med sju minuter kvar av första 20 reducerade Marcus Högström till 3-1.

I den andra perioden satte Linus Karlsson 4-1 och där och då såg det mörkt ut för Dif. Men Djurgården väckte liv i matchen igen när Ludvig Rensfeldt satte 4-2 i powerplay. – 

– Första perioden är riktigt bra av oss men i den andra spelar vi lite omständigt och i egen zon. De börjar sätta tryck och har en del PP. Nu måste vi skärpa oss och fokusera så kommer det här gå vägen, säger Jonathan Johnson i C More. 

Robert Ohlsson: ”En speciell kväll”

Djurgården forcerade sedan för att komma närmare men i stället för 4-3 kom 2-5. Oskar Nilsson pucken i tom kasse och Skellefteå åkte hem med tre poäng och den perfekt utförd SHL-premiär. 

– Det är riktigt tråkigt att inte vinna, man vill ha den känslan. Vi börjar så slarvigt och de straffar oss hårt. Första tio minuterna var vi inte där. Sen reser vi oss, framför allt i den andra perioden men kommer inte riktigt nära, säger Linus Videll. 

Robert Ohlsson, som tränade Dif förra säsongen, och som numera tränar Skellefteå, var känslosam efter segern. 

– Det var en speciell kväll för mig. Att komma till Stockholm och möta Djurgården, jag hade en stor anspänning för att möta dem. Jag är glad att vi vinner och gör en bra match, men jag hade gärna vunnit mot en annan motståndare, säger Ohlsson i C More.