Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Skellefteå vann efter Oscar Möllers show

Publicerad

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Skellefteå fick slita hemma mot Mora, men kunde till slut ta tre poäng.

Tacka Oscar Möller, 28, för det.

Möller gjorde samtliga av hemmalagets tre mål i 3-2 segern.

Inför matchen i Skellefteå skilde 14 poäng mellan Skellefteå och Mora i tabellen. Men trots det var det en jämn match de drygt 4000 åskådarna i Skellefteå kraft arena bjöds på. 

Det skulle dröja 19 minuter in i första perioden innan Möller kunder spräcka nollan i powerplay. Andra perioden hann knappt börja innan Jacob Lagrace kvitterade för gästande Mora. Oscar Möller höll sig framme och satte dit ledningspucken för hemmalaget. 

–  När man får pucken så försöker jag inte tveka, att inte ta den där extra sekunden. Får jag ett läge så försöker jag ta det. Det kan ställa till det för motståndarna om det inte blir mål, det kan leda till en retur och hända något efter det, säger Möller. 

Jacob Nilsson kvitterade på nytt för Mora med drygt fem minuter kvar att mellanrundan.

Oscar Möller hjälte för Skellefteå

Precis som andra perioden inleddes den tredje med ett snabbt mål. Och precis som tidigare var det Oscar Möller som gjorde målet för hemmalaget. Möller gled in framför mål och styrde in Joakim Lindströms skott från blålinjen - otagbart för Mattias Pettersson i Moras mål. 

– Pucken tog lite på skaftet, det blev nästan lite snopet, säger Oscar Möller.

Tack vare segern rycker Skellefteå ifrån Linköping i kampen om fjärdeplatsen i tabellen. Skellefteå har spelat ihop 44 poäng, LHC 41.

På lördag hoppas Skellefteå på att förlänga segersviten till tre raka, vilket laget bara gjort en gång tidigare den här säsongen. 

– Man vill inte vinna, förlora, vinna förlora. Vi har väl ett par raka segrar ibland, men man vill ha så få dippar som möjligt under en säsong och även under matcher. Jämnheten har varit bra, men kan bli bättre. Man vill hitta framgångsreceptet som ger längre sviter, säger Möller. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag