Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skellefteå vann efter Oscar Möllers show

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Skellefteå fick slita hemma mot Mora, men kunde till slut ta tre poäng.

Tacka Oscar Möller, 28, för det.

Möller gjorde samtliga av hemmalagets tre mål i 3-2 segern.

Inför matchen i Skellefteå skilde 14 poäng mellan Skellefteå och Mora i tabellen. Men trots det var det en jämn match de drygt 4000 åskådarna i Skellefteå kraft arena bjöds på. 

Det skulle dröja 19 minuter in i första perioden innan Möller kunder spräcka nollan i powerplay. Andra perioden hann knappt börja innan Jacob Lagrace kvitterade för gästande Mora. Oscar Möller höll sig framme och satte dit ledningspucken för hemmalaget. 

–  När man får pucken så försöker jag inte tveka, att inte ta den där extra sekunden. Får jag ett läge så försöker jag ta det. Det kan ställa till det för motståndarna om det inte blir mål, det kan leda till en retur och hända något efter det, säger Möller. 

Jacob Nilsson kvitterade på nytt för Mora med drygt fem minuter kvar att mellanrundan.

Oscar Möller hjälte för Skellefteå

Precis som andra perioden inleddes den tredje med ett snabbt mål. Och precis som tidigare var det Oscar Möller som gjorde målet för hemmalaget. Möller gled in framför mål och styrde in Joakim Lindströms skott från blålinjen - otagbart för Mattias Pettersson i Moras mål. 

– Pucken tog lite på skaftet, det blev nästan lite snopet, säger Oscar Möller.

Tack vare segern rycker Skellefteå ifrån Linköping i kampen om fjärdeplatsen i tabellen. Skellefteå har spelat ihop 44 poäng, LHC 41.

På lördag hoppas Skellefteå på att förlänga segersviten till tre raka, vilket laget bara gjort en gång tidigare den här säsongen. 

– Man vill inte vinna, förlora, vinna förlora. Vi har väl ett par raka segrar ibland, men man vill ha så få dippar som möjligt under en säsong och även under matcher. Jämnheten har varit bra, men kan bli bättre. Man vill hitta framgångsreceptet som ger längre sviter, säger Möller. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!