Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skellefteå vände efter tunga starten

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Underläge med 0–2 på hemmaplan blev till slut seger med 3–2. 

Andreas Wingerli satte två puckar, Tomas Kiiskinen en och vändningen var ett faktum.

– De tappade väldigt mycket energi, säger Skellefteåkaptenen Oscar Möller.

Det var gästerna från Östergötland som började överlägset bäst – Markus Ljung och Oula Palve såg till att utnyttja fart och teknik på bästa sätt när Linköping gled i väg till en tvåmålsledning.

Då vaknade Skellefteå – i den andra perioden kom laget ut och började hålla i pucken betydligt bättre, samtidigt som Linköping blev stressat och frustrerat. 

LHC:s Filip Berglund:

– Vi blir tillbakatryckta, ängsliga och börjar chippa puckar… Vi måste lösa det på något sätt. Börjar vi åka skridskor så kommer det att hända saker, säger Berglund i C More.

Wingerli med marginalerna på rätt sida

Andreas Wingerli satte två mål under lördagskvällen – det första i mitten av den andra perioden och det andra med två sekunder kvar av densamma. Tuomas Kiiskinen fullbordade vändningen med sitt 3-2–mål.

Skellefteåkaptenen Oscar Möller: 

– Vi gör en riktigt kass förstaperiod men vänder på steken i andra. Vi får långa anfall och de tappar mycket energi. När Wingerli gjorde andra målet satt vi på bänken och bara 'shit, gick den in?' Nu ska vi in i omklädningsrummet och njuta av kvällen, säger en glad och nöjd Oscar Möller till C More.