Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han hyllas stort efter jättematch

Arvid Söderblom i SkellefteåFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

VÄXJÖ. Två målvakter som gör sina första SHL-säsonger.

Båda turades om att stå på huvudet i matchen mellan Växjö och Skellefteå.

Men det var Arvid Söderblom och sitt Skellefteå som gick vinnande ur den kampen.

– Han var ruggigt stark här nu när Växjö tar ut målvakten och gör några riktigt viktiga räddningar för vår del, säger Skellefteåtränaren Stefan Klockare efter matchen.

Det blev målvakternas kamp i Vida Arena när Växjö tog emot Skellefteå.

Första perioden inleddes med en enorm hemmapress där de redan efter tre minuter spräckte målnollan. Det var Robert Rosén som hittade in bakom Arvid Söderblom från vänsterkanten.

Och pressen fortsatte.

Hela 14-4 vann Växjö skotten med, men resultatet stannade på 1-0.

– Det var första gången jag såg honom spela och jag tycker det mest imponerande att när vi får den starten med ett tidigt mål och han har någon tveksam ingripande med klubban att därifrån kunna växa in i matchen, säger Sam Hallam om Skellefteåmålvakten.

I andra perioden bytte lagen sida, men spelet fortsatte i samma zon.

Källgren: ”Speciellt så klart”

Skellefteå tog över helt, med hjälp av spel i numerärt överläge, och Växjö hade nästan ingenting.

– Det är speciellt så klart, i första perioden står jag nästan hela perioden och har ingenting att göra... sen i andra kommer de ut jättestarkt. Det kändes bra, även fast jag inte hade något i första. Spelet måste komma till en, man kan inte jaga några puckar så där men det är klart att det var skillnad på perioderna, säger Erik Källgren efter matchen.

Men han spikade igen och det var fortfarande mållöst från gästernas håll.

Efter matchen hyllades han av Sam Hallam:

– Just den här mentala styrkan att släppa situationer och gå vidare. Erik spelar väldigt lugnt och jag tycker fram till i dag att vi har gjort ett bra jobb för bägge våra målvakter... Utespelarna gör det dem ska och målvakterna gör det dem ska. Idag tycker jag att vi överger vår målvakt och det är han som håller oss i matchen ändå.

Söderblom hyllas: ”Litar på honom”

Vändningen skulle i stället komma i tredje perioden, först genom Rickard Hugg.

Hugg stod helt rätt placerad vid mål på högersidan, fick tag i pucken och tryckte in den i mål.

Minuter senare skulle Växjö få chansen att ta tillbaka ledningen, efter att Forslund dragits ner och fått med sig en straff.

Men straffskytten Karlström lyckades inte överlista Söderblom och resultatet stod sig.

Då släppte det – och siffrorna rann i väg.

Först slarvade Växjö i egen zon, Skellefteå vann tillbaka pucken, Tyler Morley lämnades fri framför kassen – och gjorde inget misstag när ledningspucken spelades in.

Sen kom det, samarbetet vi fått se så många gånger – Berggren som hittade till Wingerli och det avslutet träffade rätt in i mål.

Växjö tog ut målvakten i slutet av matchen och skapade en rejäl press, men Arvid Söderblom hade bestämt sig att stänga igen.

– Starkt av oss tycker jag att vända och göra tre mål i sista perioden, Växjö borta, när vi ligger under, säger Klockare och även han hyllar sin målvakt:

– Arvid är ju ny i Skellefteå nu i år, han har gjort det väldigt, väldigt bra. En stor målvakt men framför allt är han lugn och trygg, han inger respekt. Duktig med klubban och kan lugna ner utespelarna, de litar på honom att han tar puckarna och släpper inte så där supermycket returer heller.