Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skellefteå till final – efter jätterysare

Publicerad

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Fyra mål på åtta minuter. Skellefteå är klara för SM-final för sjunde gången på åtta säsonger – efter att ha besegrat Djurgården med 6-2 i kvällens match.

– Det var många som dömde ut oss när vi hade ett gäng som åkte i väg på OS, men jag tycker vi visade en jäkla styrka, säger Pontus Petterström.

Det var Djurgården som hade övertaget i den första perioden i kvällens match mellan Skellefteå och Djurgården.

För femte gången på sex matcher slutade den första perioden dock mållös – och det var först i den andra perioden som det smällde till på riktigt.

Och det rejält.

Med nya krafter satte Skellefteå tidigt press på Djurgården, och fem och en halv minut in i perioden tvingades Alexander Falk ta till  fula medel och åkte på två minuter för hooking.

Halvminuten senare exploderade Kraft Arena här Jimmie Ericsson smällde in ett returskott från Oscar Möller.

Åtta minuter senare var ställningen 4-0 till hemmalaget. 

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i SHL – direkt i Messenger

 

Djurgården kom tillbaka

Resultatet höll i sig första minuterna in i tredje – innan Axel Jonsson-Fjällby reducerade till 4-1.

Därefter tände matchen till rejält, och i slutet av matchen fick Stockholmarna ytterligare kontakt när Daniel Brodin satte 4-2 med en halv period kvar att spela.

I slutminuterna valde Djurgården att riskera allt genom att ta ut sin målvakt, vilket gjorde att Skellefteå kunde göra 5-2 – och sedan även 6-2 – i tom kasse och säkra vinsten.

Skellefteå är därmed klara för SM-final mot Växjö – och kommer att ha spelat finalen sju av de senaste åtta säsongerna.

 

LÄS MER: Så spelas slutspelet i SHL 2018 – datum och resultat

 

Petterström: ”Många som vuxit av det”

Pontus Petterström pekar på OS som en avgörande del på säsongen – då en stor del av laget valde att åka i väg.

– Det var som att vi byggde något där, säger han.

Är det något ni kunnat använda som drivkraft?

– Det är klart. Vi var flera spelare som började ta ett större ansvar då, vilket vi var tvungna att göra, och det är många spelare som vuxit av det. Vi är glada, men inte nöjda.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson var mindre nöjd efter matchen.

– Surt att förlora, andra perioden är piss tycker jag. Vi gör en bra första period och borde kanske fått med ett mål där. Sen kommer andra perioden där vi tar två utvisningar och där var de jäkligt effektiva. Det blir lite avgörande att de var så ruskigt effektiva i sitt powerplay, det har vi tidigare lyckats stänga ner rätt bra men i dag small det verkligen, säger han.

Vad säger man nu till grabbarna?

– Jag är jävligt stolt över gruppen och det de gjort. Den är det lite sorg och surt här och nu, men jag har varit ruskigt imponerad av det arbete de lagt ner varje dag.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag