Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skellefteå starkast efter Timråkollaps

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Ett formstarkt Skellefteå vann på nytt när man på hemmais besegrade Timrå med 4-1 i en fartfylld match. Timrå höll emot i det längsta men Skellefteås fart och spelstyrka malde till slut ner medelpadingarna.

Bara åtta insläppta mål på sju spelade matcher säger det mesta om Skellefteås defensiva styrka.

– Det är väl ett tecken på att vi gör många bra saker, säger lagkaptenen Oscar Möller till CMore efter matchen.

– Det är en tajt hockeymatch ända till slutet. Timrå ligger på och åker mycket skridskor men vi spelar stabilt i tredje också, chansar inte så mycket, säger Möller.

Hemmalaget har imponerat stort i de senaste matcherna och tog direkt tag i taktpinnen. Men efter några rejäla målurladdningar de senaste omgångarna dröjde det innan det första målet föll den här gången.

Fjärde målet för Mascherin

Det var Skellefteås Adam Mascherin som efter 7.22 i mittenperioden höll sig framme och slog in en retur i numerärt överläge, kanadensarens fjärde fullträff för säsongen.

– Vi gör ett bra jobb där ute och måste fortsätta som nu i den tredje perioden. Det lag som vill mest kommer att vinna den här matchen, säger målskytten till CMore i den andra periodpausen.

Skellefteås defensiv har om möjligt varit ännu bättre än offensiven på slutet. Bara åtta baklängesmål på sju matcher imponerar.

Och målvakten för dagen, Strauss Mann, hade hållit nollan i båda de SHL-matcher han spelat efter att han kom till Sverige från universitetshockeyn i USA. I över 150 minuter var hans nolla intakt men det 73:e skottet på svensk is slank in till 1-1 mitt i den andra perioden.

– Det var öppet mål så jag kunde inte missa. Skönt, säger målskytten Jens Lööke efter sitt första mål för säsongen. Timrås spel i numerärt överläge har varit lysande i de första omgångarna och kvitteringen till 1-1 kom i spel med en man mer på banan.

Timråkollaps i tredje

Matchen var fartfylld, Skellefteå var det spelförande laget för det mesta men Timrå stack upp med farligheter då och då.

Men efter 13.44 i mittenperioden var det dags för Skellefteås Melker Karlsson att kliva fram när han styrde in en passning från backen Michael Kapla till 2-1.

3-1 och 4-1 kom på slutet när Timrå inte kunde stå emot ett starkt hemmalag längre.

Timrå har startat SHL-spelet klart godkänt, även om målvaktsspelet och spelet i egen zon ibland kunde ha varit ett snäpp vassare.

Nu såg det betydligt bättre ut. Målvakten Sami Rajaniemi spelade säkert och hade bra hjälp av sina utespelare.

Fast när man mötte ett av seriens formstarkaste lag räckte det ändå inte till poäng.