Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skellefteå slog HV – trots två matchstraff

Andreas Wingerlis tackling på Mattias Tedenby Foto: C MORE
Fredrik Lindgrens tackling på Marrkus Ljungh Foto: C MORE

Skellefteå AIK fortsätter att visa storform i SHL.

I kväll vann laget den tuffa bortamatchen mot HV71 - trots att laget åkte på två matchstraff i den tredje perioden efter två tacklingar i ryggen på HV-spelare.

– Det där är en riktigt ful tackling. Den tar lyckligtvis inte så illa som den kan göra, säger Lena Sundqvist i C More om Andereas Wingerlis matchstraff.

Skellefteå AIK och HV71 är SHL:s två formstarkaste lag. 

Kvällens möte var därför stekhett på förhand.

Även om matchen inte nådde 800 grader så kom de båda lagen att visa varför de den senaste tiden rosat SHL-marknaden och klättrat uppåt i tabellen i rask takt.

Med 1-1 på tavlan och några minuter in på tredje perioden kom hemmalaget HV71 också att få ett drömläge att avgöra matchen när Skellefteås trotjänare Fredrik Lindgren drog på sig ett matchstraff för en tackling i ryggen på Markus Ljungh.

– Det är riktigt obehagliga smällar det där, säger Lena Sundqvist i C More om situationen.

Men HV71 kunde inte förvalta det numerära överläget - och när Mattias Tedenby drog på sig en tvåminutare för tripping så kom i stället Skellefteå att göra målet när Bud Holloway hittade fram till Joakim Lindström som ostörd kunde pricka in 1-2.

”Det där är en riktigt ful tackling”

Mot slutet av den tredje perioden kom ett nytt matchstraff att drabba Skellefteå - det i ställningen 1-3 efter att Albin Eriksson förvaltat en straff Skellefteå tilldömts.

Det när Andreas Wingerli satte in en tackling i ryggen på Mattias Tedenby - som lyckligtvis inte skadade sig i situationen utan kunde spela vidare i matchen.

– Det där är en riktigt ful tackling. Den tar lyckligtvis inte så illa som den kan göra, säger Lena Sundqvist i C More.

Skellefteå höll ut och vann med 3-1, och västerbottningarna som inför jul var ett krislag är nu på femte plats i tabellen med bara tre poäng upp till tredjeplats.

– Det vi vinner på är att vi spelar så bra i boxplay. Det är farligt spelat men samtidigt har vi ansvar att inte vända ryggen mot i vissa situationer. Men jag tycker absolut vi vinner på vårt boxplay i dag, säger målvakten Mantas Armalis som räddade 30 av 31 skott.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!