Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skellefteå plockar in från VM-sensationen

Foto: VASILY FEDOSENKO / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: VASILY FEDOSENKO / REUTERS BILDBYRÅN

De har tappat stjärna efter stjärna.

Nu fyller Skellefteå på truppen med en tysk VM-spelare.

Stefan Loibl ansluter från Adler Mannheim.

– Jag hatar att förlora och hörde att Skellefteå AIK har en vinnarmentalitet så det vill jag verkligen bidra till, säger 24-åringen till klubbens hemsida.

Andreas Wingerli, Pär Lindholm, Jonatan Berggren och nu senast Jesper Frödén är bara några av de tunga namn som lämnat Skellefteå sedan säsongen 2020/21 tog slut.

Så klubben, som tog sig till SM-semifinal i våras, har haft offensiv hål att fylla.

Efter Tysklands succé i VM har Skellefteås general manager Erik Forssell hittat en pjäs hos mästerskapsfyran.

Stefan Loibl klar för Skellefteå

Centern/forwarden Stefan Loibl har skrivit på ett kontrakt över kommande säsong.

Loibl kommer närmast från Adler Mannheim, där han gjorde 23 poäng på 34 matcher nu senast. I VM-turneringen blev det 1+3.

– Jag körde ett år i Mannheim, som är en av storklubbarna i tyska ligan, och lärde mig en hel del. VM var verkligen lärorikt också. Det hjälpte mig nå nästa nivå i mitt spel och var väldigt betydelsefullt för vårt landslag. Vi gjorde en stark turnering så jag tar med mig väldigt mycket från den, säger 24-åringen som beskriver sig själv som en ”lagspelare”.

Nu ser han fram emot att hjälpa Skellefteå att vinna matcher.

– Jag har pratat en del med GM och coach och fick en väldigt bra känsla, sedan har jag bara hört bra saker om denna klubb och då blev valet enkelt. Jag ser fram emot att ansluta till laget och köra i gång, säger Stefan Loibl till klubbens hemsida.

Loibl blir Skellefteås fjärde nyförvärv.


Rikard Grönborg gästar Adam Johanssons podd