Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skellefteå ger inte upp drömspelaren

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: Robin Lindgren
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: TT NYHETSBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Långa köer till arenan och inga lediga parkeringsplatser.

Skellefteå AIK lockade som vanligt storpublik till säsongens första träning. 

Och där kunde man presentera Jimmie Ericssons efterträdare som lagkapten.

Nära fullsatt i Skellefteå Kraft Arena när Skellefteå AIK genomförde den första isträningen efter kvartsfinaluttåget i våras, när laget slogs ut av Djurgården med 2-4 i matcher.

Innan träningen tog vid så presenterades årets trupp och de nya spelarna välkomnades av höga jubel. Skellefteå har inför säsongen förstärkt med hemvändarna Niclas Burström, Arvid Lundberg och Jacob Andersson i en backuppsättning som dessutom kryddats med en av landets största backtalanger, Philip Broberg. 18-åringen som tidigare i somras draftades som första svensk när Edmonton Oilers valde backen som åttonde spelare i förstarundan. 

Högst jubel bland spelarpresentationerna kom när stjärnvärvningen Tom Pyatt presenterades - en center som förra säsongen spelade med Ottawa Senators i NHL och som totalt gjort drygt 400 matcher i världens bästa liga. 

Målkungen ny lagkapten: ”Väldigt stor ära”

Under kvällen kunde också Skellefteå AIK presentera sin nya kvartett lagkaptener och ny lagkapten för laget är forwarden Oscar Möller som därmed tar över kaptensbindeln efter Jimmie Ericsson som ännu står utan klubb och kan ha gjort sin sista match i SHL. 

Möller presenterades inför stort jubel och talade varmt om äran att bära bokstaven ”C” på bröstet.

– Ja, en väldigt stor ära. Det känns jättekul att få ta över det uppdraget. Jag vill bidra på mitt sätt med bra energi och försöka vara en förebild på och utanför isen.

Du har haft Jimmie Ericsson som lagkapten de flesta säsonger du varit här, vad kan du ta med dig från hans ledarskap?

– Han är väl urtypen av den gamla skolan, att aldrig ge upp liksom. Han var borta en halv säsong i fjol och kom sedan tillbaka och var en faktor för oss. Han är en spelare jag själv sett upp till och som jag kommer ta med mig saker från nu när jag blir kapten.

Nästan fullsatt i kväll, kul? 

– Det säger en hel del om intresset i stan och det är jättekul för oss spelare. 

Sportchefen om drömnamnen: ”Vi för samtal”

Efter träningen kom Erik Forssell att kommentera lagbygget och framför allt den plats som ännu står tom.

Efter att NHL-centern Tom Pyatt presenterats står nämligen ännu en forwardsplats ledig att fyllas, och där har Skellefteå is i magen även om Forsell bekräftar att det förs samtal med ett par tidigare svartgula guldhjältar.

Jimmie Ericsson saknar ännu kontrakt, för ni någon dialog med honom?

– Vi för samtal och kollar läget. Han är fortfarande en spelare som är aktuell, men han är en bit bort från att kunna ge ett besked.

På isen i kväll fanns dessutom ett tjog tidigare Skellefteå-spelare som nu är i NHL, och en av dom var Oscar Lindberg som ännu inte skrivit på något kontrakt inför kommande säsong och skulle kunna vara en spelare för laget om inget NHL-intresse uppenbarar sig:

– Vi har fört samtal med honom och pratat med honom. Jag tror att NHL är hans förstahandsalternativ och jag tycker han borde få plats där, säger sportchef Forssell om Lindberg.

Men om det inte blir NHL så finns det plats för honom i laget?

– Han skulle vara väldigt välkommen till oss.