Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skellefteå kvitterar i serien – Johnsson hjälte

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/ÄNGELHOLM. Det är kvitterat i kvartsfinalserien. 

Jonathan Johnsson och Pudas låg bakom Skellefteås 2–0-seger mot Rögle. 

– Det känns bra, det är väldigt kul med slutspel, säger en leende Johnsson efter matchen.

Det andra kvartsfinalmötet mellan Rögle och Skellefteå blev en tillknäppt historia. Efter två perioder var det mållöst i Ängelholm. 

Framför en väldigt taggad publik.

– Det var jättehärlig stämning, det är kul att komma ut och spela framför alla fans här på hemmaplan, säger Linus Sandin.

Rögle lyckades knipa första segern på bortais efter en stark insats, trots en uttömmande åttondel mot Leksand bara dagar innan. 

Men nu fick de se sig besegrade.

– En ganska jämn match, en riktig krigarmatch. Lite väl mycket avslut för deras del, någonting som vi borde ta efter lite grann. Men en ganska jämn match, säger Sandin.

Många tuffa matcher på få dagar, börjar det kännas i benen?

– Ja, det har det varit, men det känns bra för alla. Alla känner sig pigga och fräscha så det är inga konstigheter där, säger Sandin.

Mållöst i 50 minuter: ”Kommer vara tajt”

Målen satt långt inne, men till slut – tio minuter in i den tredje perioden – bröt bortalaget dödläget och det blev tyst i arenan. 

– Det är tätt och tajt hela matchen, det är väl så man vill summera det, säger Jonathan Johnsson.

Man behöver mycket tålamod?

Det gäller att fokusera på det vi ska göra, vi vet att det kommer vara tajt i varenda match så vi känner att vi har bra läge så länge det står noll-noll. Kan vi fortsätta göra det vi är bra på så brukar det är positiva utslag, säger han.

Skellefteås två Jonathans låg bakom målet. Johnsson kunde enkelt styra in Pudas vackra passning. 

– Det är briljans på hög nivå, sa experten Fredrik Söderström i C Mores studio. 

Rögle kämpade på och höll Skellefteå mycket utanför de farligaste lägena, men samtidigt hade de svårt med sitt offensiva spel.

– Det är inget skönspel, men det är som det är i slutspel. Lite de vanliga klyschorna som att det är grinigt efter avblåsningar och smäller lite mer. Förra matchen gjorde vi mål på lägena, i dag gjorde vi inte det, säger Sandin.

Abbott rasande efter 2–0-målet

Därefter hade Skellefteå bud på fler mål, men Christoffer Rifalk stod i vägen. Slutresultatet skrevs till 2–0 efter att Albin Sundsvik avgjort matchen. 

– Vi gjorde en stark insats här. Det krävdes tålamod och vi fortsatte mala på, spelade vårt spel. Till slut fick vi in pucken, säger Sundsvik till C More. 

Det sista målet fick Rögle-tränaren Cam Abbott att se rött. Han argumenterade för att Sundsvik var offside. Men målet stod och Skellefteås seger innebär att det är kvitterat i kvartsfinalserien, 1–1. 

Efteråt var han lugnare.

– Kämpandet var där från laget, men just beslutsfattande med och utan pucken tappade vi i. Det var en jämn match fram till 2-0, säger han.

Rögle vann första matchen, men nu kunde Skellefteå vinna under lördagen.

– Vi har lite högre tempo när vi vänder spelet, det är väl egentligen det jag tycker att vi gör bättre i dag, säger en av målskyttarna Jonathan Johnsson.

Robert Ohlsson tyckte att det såg bättre ut i match två:

– Det var väldigt kul att komma hit och spela. Vår prestation är bra och det är ett steg framåt från förra matchen.

Nästa match spelas i Skellefteå, på måndag.