Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skellefteå jagar målvakt – efter stjärnans höftskada

Mantas Armalis, målvakt i Skellefteå AIK, missar starten av nästa säsong då han rehabiliterar sig efter en operation som sker nu i vår Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skellefteå AIK måste leta ny målvakt till de första månaderna av nästa säsong.

Enligt uppgifter till SportExpressen opererades Mantas Armalis i Göteborg för en höftskada, som tvingar honom till en rehabtid på upp till sex månader.

Jakten på ersättare är redan i gång.

Mantas Armalis och Gustaf Lindvall kom att i inledningen av den just avslutade säsongen att dela förstaspaden i Skellefteå.

Efter årsskiftet kom dock Lindvall att skada sig och missa flera veckor - och under de veckorna spelade Armalis samtliga matcher för västerbottningarna, och när Lindvall sedermera återvände till spel så fick han aldrig tillbaka förstaspaden.

När säsongen 19/20 i höst drar i gång så blir det omvända roller.

Nu är det nämligen Mantas Armalis otur att tvingas till vila efter att han nu under våren ska operera en gammal höftskada och efter det räknas rehabiliteringen ta upp mot sex månader vilket innebär att Gustaf Lindvall just nu står som ensam målvakt i Skellefteås trupp till ispremiären i augusti.

I bästa fall går Armalis rehablitering så pass fort att han är tillbaka redan i i början av säsongen, men Skellefteå räknar inte med att han är med till SHL-starten, ens.

Jakten på ersättare redan i gång

Nu kan SportExpressen berätta att jakten på ersättare till Armalis redan har dragit i gång. Klubben avser att förstärka med en målvakt på korttidskontrakt som täcker upp under Armalis frånvaro, och mycket talar för att det blir en målvakt som framför allt får inrikta sig på att vara tvåa bakom Gustaf Lindvall som lär ges chansen att starta de flesta matcherna i starten för Skellefteå.

Trots att skadan varit känd, så valde Armalis att åka och spela VM med Litauen, vilket förlängde hans säsong avsevärt.

Det är först nu han opererat höftskadan, och därför har Skellefteås sportsligt ansvariga, Erik Forssell och Niclas Lundkvist gett sig ut på målvaktsjakt.

Här siktar man in sig på att hitta en målvakt som kan täcka upp en kortare period, i början av säsongen.

Även Norén tvingas till rehab

Inte bara Mantas Armalis är skadad.

Skellefteå meddelar att även Patrik Norén tvingas till en längre rehabilitering.

På sin hemsida skriver man:
”Norén har en skada i nedre delen av kroppen som uppstått under säsongen och då har bedömningen gjorts att han ska genomgå operation för att upprätthålla långsiktig spelbarhet på hög elitnivå. Beräknad rehabiliteringstid är ca 6 månader.”