Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skellefteå bekräftar coronafall i truppen

Gör mål – med en sekund kvar
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Efter senaste tidens konstaterade fall av Covid-19 i SHL beslutades att samtliga spelare i Skellefteå AIK skulle testas för smitta. 

Och det har nu konstaterats att laget har två smittade spelare, något som däremot inte kommer att påverka matchen mot Rögle i morgon, skriver klubben i ett uttalande.

Linköping och Djurgården är redan drabbade. Nu bekräftar även Skellefteå AIK att de har coronasmittade spelare i truppen.

”Skellefteå AIK har i dag två bekräftat positiva fall av Covid-19. Spelarna har diskreta symtom. Hela laget testades 21 oktober som en säkerhetsåtgärd, då det påvisats Covidpositiva spelare i Linköping som Skellefteå AIK mötte den 17 oktober”, skriver klubben.

Flera matcher har ställts in

Sedan tidigare har både Djurgården och Linköping fått sina matcher i SHL inställda – men så blir inte fallet för Skellefteå. Lördagens match mot Rögle spelas som planerat.

”Skellefteå AIK och Rögle BK:s medicinska team har kommit fram till att morgondagens match är genomförbar då smittan bedöms som kontrollerad och det har vidare förmedlats till SHL. Matchen spelas som planerat”, skriver Skellefteå.

 

Jimmie Ericsson: ”Vill absolut tillbaka till hockeyn”

Fyra snabba med Skellefteåprofilen