Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matchen flyttas: ”Vi gör allt som vi kan”

Se när Brynäs besegrade Skellefteå hemma.
Skellefteå AirportFoto: SIMON ELIASSON
Frågan är om Joakim Lindström och hans lagkamrater hinner fram till Stockholm i tidFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Klockan 18:00 i kväll skulle Skellefteå AIK spela en avgörande åttondelsfinal mot Djurgårdens IF i CHL. 

Matchen har dock flyttats till 20.00.

Skellefteå fastnade nämligen på Skellefteå flygplats efter kraftig halka på landningsbanan – och tvingas nu åka buss till Luleå.

– Det är väldigt svår halka, säger Robert Lindberg, vd för Skellefteå Airport, till Norran.

I kväll ska CHL-åttondelsfinalen mellan Djurgårdens IF och Skellefteå AIK avgöras. Efter 3-3 i det första mötet i Skellefteå för en vecka sedan väntar i kväll match på Hovet där ett kvartsfinallag ska koras.

Men uppe i norr har vädrets makter ställt till det rejält. Redan i går gick SMHI ut med en varning till trafikanter om att det underkylda regnet skapat väldigt halkiga vägar i länet.

Nu står det klart att samma sak gäller flygplatsen i Skellefteå. Vädret har nämligen gjort att landningsbanan blivit för hal för att flygplan ska kunna lyfta från den och ett flygplan från Stockholm som landade i Skellefteå i morse hade problem vid landning och gled på landningsbanan.

Det gjorde att Skellefteå AIK fastnade på flygplatsen.

– Det är väldigt svår halka. Det regnar på en kall yta och vi tittar på vad som kan ha hänt. Vi tittar på vad vi kan göra med banan för att få upp värdena på bankonditionen. Det är jättetufft när det är två, tre plusgrader. Vi gör allt vi kan, säger flygplatsens vd Robert Lindberg till Norran.

”Finns ingen quick fix”

Norran uppger att Skellefteå AIK i stället bussas till Luleå, 13 mil norrut, och där kommer ta ett plan som tidigast går klockan 15.50. 

Matchen mellan Djurgården och Skellefteå har nu senarelagts, med klockan 20.00 som ny preliminär starttid.

https://twitter.com/DIFHockeyse/status/1196749511923777536