Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skämskudde – tycker att det är helt helt galet”

Magnus Sundquist. Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Johan Tornberg. Foto: C More

Brynäs valde att sparka Magnus Sundquist.

Helt fel, menar experten Johan Tornberg.

– Det är skämskudde för Brynäs ledning, säger han i C More.

Ersättaren Ove Molin vann i sin debut som huvudtränare efter 5-2 mot Rögle.

I måndags stod det klart att Magnus Sundquist tvingas lämna Brynäs efter en längre tid av dåliga resultat.

Efter söndagens förlust borta mot Växjö hade Gävle-laget – inför torsdagen – förlorat fyra raka matcher. Assisterande tränarna Ove Molin och Mikael Holmqvist ersätter Sundquist i Brynäs tills vidare.

Ett felaktigt beslut, menar experten Johan Tornberg. 

– Det är skämskudde för Brynäs ledning att behöva sparka en tränare. Det är ett nederlag som ska svida ordentligt för klubben. Jag tycker det är helt galet, säger experten Tornberg i C More.

– Vi vet hur verksamheten fungerar – kommer inte resultaten så riskerar man att få gå. Däremot så tycker jag inte att han har haft den uppbackningen av övriga ledare i båset, som han ska ha, fortsätter Tornberg.

Expertens kritik mot Brynäs efter sparkningen

Under torsdagskvällen fick Brynäs en drömstart hemma mot Rögle efter två snabba mål av Anton Rödin. Tränarna Ove Molin och Mikael Holmqvist firade 2-0-målet rejält tillsammans. 

– Man ser glädjen i dag hos Ove Molin och Holmqvist när målen kommer. Har jag sett det tidigare under säsongen, att ledarna kramar om varandra? Nej. För mig är det signaler om att man inte har varit ett ”kittat” team. Det är en av de viktiga punkterna. Jag säger inte att det är fel på Molin och Holmqvist men hela tränarteamet har inte kuggat ihop, säger Johan Tornberg.

Brynäs slog Rögle efter Rödins hattrick

Så sent som i februari tidigare i år förlängde Brynäs kontraktet med Sunquist som skrev på för 2+1 år.

Expertkollegan Petter Rönnqvist fyller i:

– Felet var att man skrev en förlängning alldeles för snabbt. Man skulle sakta och säkert utvärderat det efter säsongen om han är rätt huvudtränare för laget, säger han i C More.

– Jag ser inte hur Brynäs ska nå slutspel. Jag ser inte heller att de ska ramla ner. Det är nästan att man hade kunnat behålla Sundquist säsongen ut och ändrat i lugn och ro, fortsätter han.

Dominik Bokk reducerade för Rögle innan Jonathan Sigalet gjorde 3-1. Anton Rödin fullbordade sin succékväll med ett hattrick till 4-1.

Brynäs vann till slut med 5-2 i Ove Molins och Mikael Holmqvists debut som nya huvudtränare.