Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Skäms – skulle vilja lägga av här och nu”

Spencer Abbott och Patrik Zackrisson deppar
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Roger Melin på presskonferensen.
Foto: C MORE

Leksand åkte på en tung förlust mot Skellefteå i går.

Och Roger Melin var rejält upprörd efter matchen.

– Det är fan tur att man ska sluta med den här skiten snart, säger han.

Leksand såg ut att gå in i sista perioden i ledningen efter att Mattias Ritola gett gästerna ledningen i Skellefteå. Men två mål av hemmalaget, med tio sekunders mellanrum, i slutet av andra perioden gjorde att gästerna i stället fick inleda tredje perioden i underläge.

Där klev Daniel Olsson-Trkulja fram och kvitterade men Skellefteå lyckades återta ledningen. Jonathan Pudas slog till i numerärt överläge efter att Filip Johansson åkt ut för holding. Och den utvisningen var Leksandstränaren Roger Melin rejält upprörd över efter matchen.

– Det är för jävligt att det ska behöva avgöras på det viset. De får en, i mitt tycke, helt felaktig utvisning som de gör mål på. Jag tycker det är tråkigt att det ska avgöras på det viset, säger han på presskonferensen.

– Jag är allvarligt förbannad helt enkelt, och det är fan tur att man ska sluta med den här skiten snart.

Skellefteå kunde sedan hålla undan och Jonathan Pudas mål, som kom med drygt fem minuter kvar att spela, blev därmed matchavgörande.

Melin: ”Skäms för att hålla få”

För Hockeypuls utvecklade Roger Melin senare sina tankar – och gick till och med ett steg längre.

– Man skulle vilja lägga av här och nu, säger han

– Vi gör en riktigt bra bortamatch där vi har fokus på ett kontrollerat försvarsspel inledningsvis, och sen växer vi in i det. Men det är pinsamt att ett sånt här domslut ska få avgöra. Det är så jävla dåligt att jag skäms. Skäms för att hålla på med den här sporten.

Roger Melin tog även en diskussion med domarna om situationen.

– Ja, och de säger att han (Johansson) tar tag i armen på deras spelare (Frödén). Jag ser ingen arm. De hittar på ursäkter. Det är sorgligt att det ska behöva avgöras på gnället. Känslan är att de gnällde till sig en utvisning. Att det ska löna sig att gnälla är så jävla sjukt, säger han till Hockeypuls.

Leksand ligger i och med förlusten fortsatt under kvalstrecket, med tre poäng upp till Linköping på tolfteplatsen.

https://www.facebook.com/cmorehockey/videos/vb.125858087471495/479164452957244/?type=2&theater