Foto: Andreas L Eriksson
 Foto: Andreas L Eriksson

Skadade MacNevin på väg bort från AIK

Publicerad

AIK:s långtidsskadade kanadensiske back Josh MacNevin är på väg bort.

Däremot stannar hans landsman i elitserien.

– Kris Beech blir kvar hela säsongen, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till Dagens Nyheter.

Efter 3-1-förlusten mot Frölunda är slutspelschansen för AIK i praktiken borta.

Från och med nu gäller det att undvika att hamna i kvalserien.

Den kanadensiske centern Kris Beech har skrivit på ett kontrakt som gör att han stannar i AIK säsongen ut. Och eftersom reglerna bara tillåter två icke-EU-spelare i laget per match jobbar AIK för att hitta en lösning med den kanadensiske backen Josh MacNevin, som lider av sviterna efter en hjärnskakning i november.

"Får se"

Med Beech och den poängstarke amerikanen Broc Little har AIK fyllt sina icke-EU-platser.

Därför är MacNevin på väg bort.

– Jag vill inte svara på det nu, vi tittar på det så får vi se vad det blir, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till sajten Hockey med Marie Hallman.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag