Ska rädda HV71: ”Redo att kliva in”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

HV71 är två förluster från nedflyttning. 

Men nu får laget passande förstärkning. Stjärnbacken Matt Donovan är redo för spel till kvällens match. 

– Jag är redo att kliva in och hjälpa laget, säger den 30-åringen till JP.se.

Brynäs leder SHL-kvalet med 2-0 i matcher och behöver två segrar till för att kvalificera sig till SHL nästa säsong. HV71 är därmed pressat inför kvällens tredje match i Gävle, men laget verkar nu få tillbaka två viktiga spelare. 

Backstjärnorna Matt Donovan och Johannes Kinnvall förväntas finnas med i matchtruppen. Både spelarna tränar för fullt och bör vara redo för spel, enligt Jönköpings-Posten. 

– Ja, jag är laddad. Det suger att tvingas se på matcherna från läktaren. Jag är redo att kliva in och hjälpa laget, säger Matt Donovan till JP.se

Behöver göra mål

Stjärnbacken, som värvades efter årsskiftet, har inte spelat sedan 11 mars. 

– Jag har jobbat hårt i gymmet för att vara redo för spel. Varje gång du kommer tillbaka från en skada så vill du försöka hålla det enkelt ute på isen, ta korta byten och se till att hjälpa laget på bästa sätt, säger Matt Donovan.

Kanadensaren, med ett förflutet i Frölunda, har levererat sju poäng på tolv matcher i HV-tröjan. Kinnvall har presterat 22 poäng på 32 matcher. Två viktiga poängspelare är alltså tillbaka i HV som är i behov av att göra fler mål – för att rädda sig kvar i SHL. 

– Ja, vi har bara gjort två mål på två matcher och måste skapa offensivt nu. Jag hoppas att jag kan vara med och bidra till det.