Foto: Olle Wande / BILDBYRÅN
 Foto: Olle Wande / BILDBYRÅN

Sjunde raka förlusten för Dif: "Vi krigar"

Publicerad

GÖTEBORG. Sjunde raka förlusten.

Den tredje i rad på övertid.

Det mesta går emot Djurgården just nu.

– Vi krigar hela tiden, ger inte bort någonting. Vi kommer att få betalt för det snart, säger lagkaptenen Calle Ridderwall efte 1–2 på övertid mot Frölunda.

Djurgården är ett av de lag som haft lättast möta de regerande mästarna Frölunda den här säsongen.

Stockholms-laget förlorade visserligen den första matchen i Scandinavium den här säsongen, men vann sedan en på Hovet och en i Globen.

I den fjärde matchen blev det en drömstart med mål av Matt Anderson redan efter 20 sekunder. Ändå blev det en ny tung förlust.

– När vi ser tillbaka på matchen gjorde vi vad vi kunde. Vi jobbade stenhårt hela tiden, gjorde det oerhört jobbigt för Frölunda över hela banan, säger han.

Ändå förlorade ni?

– Ja. Och det är klart att vi skulle vilja haft övertidspoängen i alla de tre senaste matcherna. Men tre mot tre är något helt annat än att spela fem mot fem. Vi kan inte fokusera på en snedstuds och ett skitmål, säger Calle Ridderwall.

Ridderwall efter förlusten

Men hur ska ni kunna vända det här? Sju raka förluster är svårt att snacka bort.

– Det som måste bli bättre är framförallt vårt powerplay. Där var vi riktigt dåliga i dag, det tog två utvisningar innan vi riktigt fick in pucken i deras zon. Och det är för dåligt, säger Calle Ridderwall.

– Men därutöver är det bara att fortsätta som vi gör just nu. Varenda gubbe sliter och gör sitt. Vi måste tro på det här. Gör vi det kommer vi att vinna några av de kommande matcherna.

I Djurgården gjorde Niclas Bergfors debut, dagen efter att han bytte klubb från Linköping.

Han var på isen i första bytet när Djurgården gjorde sitt mål och var delaktig även i många andra situationer.

– Jag bad Niclas att han skulle köra på det sätt han är bra på – och det gjorde han. Det såg lovande ut, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag