Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Simon Önerud avslöjar nya klubben

Foto: STEFAN PERSSON
Foto: DANIEL MALMBERG

Simon Önerud pangade in målet som innebar SM-guld för HV 71. 

Nu har han avslöjat sin nya klubbadress. 

Önerud är klar för HK Sotji. 

Den otroligt dramatiska SM-finalserien mellan HV 71 och Brynäs krävde ett avgörande på övertid i den sjunde matchen. Då var det HV 71 som drog det längsta strået och Simon Önerud blev den stora hjälten med målet som avgjorde hela säsongen. 

28-åriga Önerud hade sin poängmässigt bästa SHL-säsong med 29 poäng på 37 matcher och blev dessutom slutspelets skyttekung med 10 fullträffar. 

Önerud: "Jag är väldigt tacksam"

Men redan kort efter att SM-guldet var i hamn så avslöjades det att Önerud lämnar Jönköping för spel i KHL. 

– Simon har uttryckt en önskan om att prova på spel i KHL och vi kommer inte stå i vägen för det. Det kontrakt vi hade med Simon bryts i och med att han köps loss. Vi önskar Simon stort lycka till och hoppas att en dag i framtiden är tillbaka i Kinnarps arena som HV-spelare, sa sportchefen Johan Hult då. 

– Jag är väldigt tacksam för att HV 71 ger mig chansen att prova på KHL, med den utmaningen som det medför och jag hoppas att jag kommer tillbaka hem till HV 71 om inte allt för lång tid, sa Önerud själv. 

Avslöjar klubbvalet på Twitter

Men vilken klubb han skulle representera blev klart först på fredagskvällen. Och det var Önerud själv som via Twitter avslöjade att det är HK Sotji han ska spela för. 

https://twitter.com/SimonOnerud/status/868161027963318272