Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SHL-spelaren drabbad av autoimmun hepatit

Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL SVENSSON / BILDBYRÅN

Manuel Ågren har inte fått göra debut för sitt Djurgården ännu. 

Han har drabbats av leversjukdomen autoimmun hepatit. 

– Det är inget drömscenario när tanken var att SHL-karriären skulle ta fart, säger Ågren till Aftonbladet.  

Under sina säsonger i Oskarhamn etablerade sig Manuel Ågren som en hockeyallsvensk spelare av hög klass. Han hade därför stora förväntningar på sig när han kom till Djurgården tidigare i år.

Men man kan lugnt säga att förväntningarna inte har infriats. Ågren har nämligen inte spelat en minut i varken SHL eller CHL för sin nya klubb.

Därför saknas Manuel Ågren

Nu har vi förklaringen. Ågren berättar för Aftonbladet att han har utvecklat utmattningssymptom som senare visade sig vara ett resultat av leversjukdomen autoimmun hepatit. 

– På första isträningen gjorde jag ett försök att vara med, men jag orkade ingenting och blev varvad på isen under skridskoövningarna, med jättegrov marginal. Jag tänkte: fasiken, det är något som inte stämmer, säger Ågren till Aftonbladet. 

”Jättejobbig tid”

Det dröjde dock innan Ågren fick definitiva besked om vad som var fel med hans kropp.

– Den tiden var jättejobbig. Jag kände en rädsla och ovisshet för hockeykarriären. Vad ska hända? Det är inget drömscenario när tanken var att SHL-karriären skulle ta fart, säger Ågren. 

Ågren vet fortfarande inte när han kommer att vara tillbaka på isen. Han utesluter inte att han kan missa hela säsongen. 

– Det finns människor som har varit tvungna att byta lever på grund av sjukdomen. Om jag svarar bra på medicinerna hoppas jag att jag inte behöver göra det.