Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SHL-stjärnans svar – efter Wikegårds attack

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Alexander Holtz stängdes av i tre matcher för tacklingen på Daniel Sondell.

Det borde ha varit tvärtom.

I alla fall enligt Niklas Wikegård, vars utspel i C More nu bemöts av Sondell.

– Det är inget jag tar åt mig av, säger han till NSD. 

I söndags kom beskedet att Djurgårdens supertalang Alexander Holtz, 17, stängs av i tre matcher.

Händelsen, där Holtz delar ut en tackling på Luleås Daniel Sondell, som ligger till grund för beslutet har varit omdebatterad de senaste dagarna och C More-experten Niklas Wikegård har varit tydlig med vad han tycker.

Wikegård tycker att det är helt fel att stänga av 17-åringen.

– Daniel Sondell väljer att ta emot pucken, ser att Alexander Holtz är på väg att tackla, väljer att inte försvara sig. Han hoppar inte undan ordentligt, skyddar sig inte med klubban, vrider inte upp axeln. Han tar inte emot smällen överhuvudtaget, sa Wikegård i ett klipp på Instagram.

– Det är Daniel Sondell som ska bli avstängd, ingenting annat.

Sondell svarar efter Wikegårds utspel

Luleås rutinerade back har tagit del av expertens ord, men 35-åringen verkar inte lägga speciellt stor vikt vid tv-profilens ord.

– Jag såg det, men det är ingenting som jag vill kommentera. Han får ha sin åsikt om han vill det. Jag var på isen och vet vad som hände och det räcker för mig. Det är inget jag tar åt mig av i alla fall, så det är lugnt, säger Sondell till NSD. 

Han köper resonemanget kring en hockeyspelares ansvar att skydda sig vid en tackling. 

– Att man ska kunna ta en tackling och ha koll på spelare där ute håller jag med om till hundra procent. Man kan inte åka runt och tro att det är någon fristad att åka runt och spela hockey. Det är ju en kampsport i grunden. Kommer det en tackling i ryggen där du inte ser något så går det inte att skydda sig ifrån det. Men har du koll på en kille och det är en ren tackling och ingen armbåge uppåt så är det lugnt, säger Sondell och avslutar:

– Så jag håller med om att man ska skydda sig där ute men uttalandet om min situation med Djurgårdsspelaren har jag ingen kommentar till. 

LÄS MER: Så spelas SHL 2019/20 – hela spelschemat

LÄS MER: Getingbetyg på alla SHL-lagens trupper (PREMIUM)