Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL-stjärnan avslöjar sin lön under Kenttä

Expressens Sanny Lindström och Johanna Dahlén summerar det som blev av SHL-säsongen 2019/20.
Bromé i Tre Kronor
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Per Kenttä
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Mathias Bromé valde spel i Asplöven och fick fart på karriären.

I Hockeypuls podcast avslöjar Örebros poängkung nu hur hans avtal såg ut under tiden i Haparanda med Per Kenttä som sportchef.

– Han sa att det var som att bo i paradise, men jag vet inte riktigt..., säger Bromé.

För fem säsonger sedan gjorde Mathias Bromé 9 poäng på 51 matcher i Västerås i hockeyallsvenskan. Efter spel i Asplöven och Mora skrev han inför denna säsong på för Örebro där han blev lagets poängkung. De senaste två säsongerna har han även tagit plats i Tre Kronor.

En utveckling som visar sig i lönekuvertet.

Enligt SportExpressens uppgifter låg Mathias Bromés månadslön i intervallet 150 000-200 000 kronor under förra säsongen. Något som innebär en rejäl höjning sedan hans sejour i Asplöven för fyra säsonger sedan, där han hade Björklövens nuvarande general manager Per Kenttä som sportchef.

– När jag var i Asplöven hos Kenttä kan du ju gissa vad jag hade hos honom, Ove Sundberg... Jag kan till och med avslöja om du gissar, säger Mathias Bromé i Hockeypuls podcast och berättar sedan hur hans avtal såg ut.

– 18 500, fick dyraste lägenheten i Haparanda på 6 500 kronor i månaden. Jag vet inte riktigt vad Kenttä gjorde på den tiden, men han tyckte väl att jag skulle bo så. Jag fick en liten etta eller ett och en halva, han sa att det var som att bo i paradise, men jag vet inte riktigt...

Bromé om Kenttä: ”Väldigt bra vän”

Det blev bara en säsong i Asplöven för Bromé. Men fyra år senare håller han fortfarande nära kontakt med Per Kenttä.

– Vi brukar prata nästan en gång i veckan och det är skönt att ha ett bollplank och kunna diskutera lite, både när det går tyngre och när det går bättre, hur man ska hantera allting. Han har blivit en väldigt bra vän, vi har hållit kontakten sedan Asplöven och bara byggt på den mer och mer. Jag litar väldigt mycket på honom och jag tror han litar på mig också, säger Bromé i Hockeypuls podcast.

Enkät med SHL-spelarna inför säsongen 2019/20. Mathias Bromé pekades ut som en av dem som snackar mest skit på isen.