Foto: DANIEL MALMBERGFoto: DANIEL MALMBERG
 Foto: DANIEL MALMBERG
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

"Korkat – jag är jättebesviken"

Publicerad

HV 71:s Oscar Sundh anmäldes till disciplinnämnden. 

Nu är det klart att han stängs av i två matcher efter att ha skallat motståndaren Niklas Persson, skriver SHL på sin hemsida. 

– Det brann för en sekund. Jag gjorde något dumt som jag inte har någon förklaring till, säger Oscar Sundh.

HV 71 har haft en tung försäsong resultatmässigt. De kom till SHL-genrepet mot Linköping med fyra förluster i bagaget efter sex spelade matcher.

Och matchen mot LHC blev det ett nytt bottennapp. Vid ställningen 3-1 till Linköping uppstod ett bråk vid ena målet. Oscar Sundh skallade Niklas Persson och fick matchstraff. 

I det efterföljande numerära överläget så gjorde Linköping 4-1 - vilket räckte till segern. HV 71 lyckades reducera två gånger om, men inte mer. 

Oscar Sundh stängs av

Och nu står det klart att Sundh har blivit anmäld till disciplinnämnden och fått sin dom. På SHL:s hemsida kan man läsa att han stängs av i två matcher:

"Det är utrett att Oscar Sundh gjort sig skyldig till en skallning (headbutting). Förseelsen är av sådan art att en kortare avstängning motsvarande två matcher bör utdömas."

– Det brann för en sekund. Jag gjorde något dumt som jag inte har någon förklaring till eller ursäkt till varför jag gjorde. Jag är otroligt besviken över att jag missar de två första matcherna, men jag har bara mig själv att skylla, säger Oscar Sundh till SportExpressen.

Till JP.se säger Sundh:

– Det är korkat gjort av mig, jag är jättebesviken på mig själv.

HV 71 möter Djurgården i SHL-premiären. 

 

HÄR ÄR SPELSCHEMA FÖR SHL SÄSONGEN 2017/2018

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag