Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SHL-spelaren sjuk – tvingas ta timeout

Linus Johansson har drabbats av diabetes. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Linus Johansson har drabbats av diabetes. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Linus Johanssons säsong i Djurgården har pausats. 

Talangen har drabbats av diabetes. 

Linus Johansson klassades som en genombrottsspelare förra säsongen. Djurgården har gått starkt i år – men tvingas nu klara sig utan Johansson. 

Han har diagnosticerats med diabetes, typ ett. 

– Det var en vecka sen som jag kände symptomen kom. Jag stod på vågen och såg att jag hade gått ner 6 kilo på en vecka och bara ”Wow. Är det fel på vågen”. Det var då jag fattade att det var på riktigt. Jag ringde till vår lagläkare och han såg till att vi tog blodprover. Samma dag var jag uppe på sjukhuset så det gick snabbt, säger Johansson till klubbens hemsida. 

Linus Johansson har diabetes

Djurgården ger inget besked om när Johansson kan komma tillbaka. 

– Det innebär att jag måste lära mig hantera mitt blodsocker så det ligger på en nivå. Nu när jag inte har tränat på ett tag så kan jag se hur mitt blodsocker går upp och ned hela tiden. Nu har jag fått cykla lite lätt så då kan jag se hur träningen påverkar blodsockret också. Just att lära mig hur mycket insulin jag ska ta. Lära mig hur jag kan äta och vad jag kan äta. Det är många saker som ska plussas in, säger Johansson. 

– Jag har fått ett fantastiskt stöd av tränare och spelare. Massor av sms och samtal. Man märker att de bryr sig om en. Överväldigande, säger Johansson. 

Johansson har gjort fem poäng på femton matcher den här säsongen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!