Linus Johansson har drabbats av diabetes. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNLinus Johansson har drabbats av diabetes. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Linus Johansson har drabbats av diabetes. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Linus Johansson har drabbats av diabetes. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNLinus Johansson har drabbats av diabetes. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Linus Johansson har drabbats av diabetes. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

SHL-spelaren sjuk – tvingas ta timeout

Publicerad

Linus Johanssons säsong i Djurgården har pausats. 

Talangen har drabbats av diabetes. 

Linus Johansson klassades som en genombrottsspelare förra säsongen. Djurgården har gått starkt i år – men tvingas nu klara sig utan Johansson. 

Han har diagnosticerats med diabetes, typ ett. 

– Det var en vecka sen som jag kände symptomen kom. Jag stod på vågen och såg att jag hade gått ner 6 kilo på en vecka och bara ”Wow. Är det fel på vågen”. Det var då jag fattade att det var på riktigt. Jag ringde till vår lagläkare och han såg till att vi tog blodprover. Samma dag var jag uppe på sjukhuset så det gick snabbt, säger Johansson till klubbens hemsida. 

Linus Johansson har diabetes

Djurgården ger inget besked om när Johansson kan komma tillbaka. 

– Det innebär att jag måste lära mig hantera mitt blodsocker så det ligger på en nivå. Nu när jag inte har tränat på ett tag så kan jag se hur mitt blodsocker går upp och ned hela tiden. Nu har jag fått cykla lite lätt så då kan jag se hur träningen påverkar blodsockret också. Just att lära mig hur mycket insulin jag ska ta. Lära mig hur jag kan äta och vad jag kan äta. Det är många saker som ska plussas in, säger Johansson. 

– Jag har fått ett fantastiskt stöd av tränare och spelare. Massor av sms och samtal. Man märker att de bryr sig om en. Överväldigande, säger Johansson. 

Johansson har gjort fem poäng på femton matcher den här säsongen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag