SHL-profilens besked: Avslutar nu sin karriär

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Marius Holtet
Foto: Ronny Johannesson
Foto: ?? Bildbyrån

Ishockeykarriären är över för Färjestads dubble svenske mästare Marius Holtet, 31.

Den norske landslagsforwarden är ett i raden av hjärnskakningsoffer.

– Det är ett beslut som växt fram i sviterna av de senaste två åren. Det har varit svårt att ta in att det inte kommer att bli någon mer hockey, säger Holtet till Färjestads hemsida .

Det var den 30 december 2013 som Färjestadsforwarden Marius Holtet åkte på den hjärnskakning som nu gjort att hockeykarriären är över.

Holtet om den förödande hjärnskakningen

– Vi hade bortamatch i Leksand. Jag fick Fabian Brunnströms höft rakt på huvudet. En direkt smäll, så att säga. Jag fick ingen huvudvärk på något sätt där och då men synen på höger öga fanns i princip inte kvar. Kände mig bara konstig i kroppen, som när man är sjuk, säger Holtet om olyckstillfället.

Han försökte spela vidare efter nyår men i januari 2014 var huvudvärken för stark för att det skulle vara möjligt till och med för den envise evighetsmaskin han är.

Marius Holtet har fått kämpa för att ha en fungerande vardag och hoppas kunna jobba som snickare framöver.

Holtet slutar och har två SM-guld på meritlitan

Färjestad blir nu av med en skicklig boxplayspecialist och en giftig målgörare. Holtet har spelat 291 SHL-matcher för FBK och vunnit två SM-guld. Han har spelat sex VM-turneringar för Norge och dessutom bidragit med 18 poäng (11 mål, 7 assist) på 39 matcher

Marius Holtet har också spelat AHL-hockey i fyra säsonger.

Under sin rehabiliteringstid har han haft hjälp av sina före detta lagkamrater Sanny Lindström och Ole-Kristian Tollefsen. SPORT-Expressens hockeyexpert Sanny Lindström tvingades själv lägga ner spelarkarriären på grund av en hjärnskakning.

– Sanny har funnits där hela tiden och jag har pratat med mycket med honom. Han har hjälpt mig med att hitta rätt kontaktpersoner så han har varit till stor hjälp. Det är ju inte en sjukdom som direkt syns på utsidan. ”Tolle” (Tollefsen) och jag är ju grannar och han och hans familj har varit ett grymt stöd för vår familj under den här perioden, säger Marius Holtet.