Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SHL-nykomlingen slog Djurgården

Mora besegrade Djurgården med 2-0 i en träningsmatch. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Tung kväll för Djurgården. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Mora laddar för återkomsten i SHL.

I kväll besegrade de Djurgården i en försäsongsmatch med 2-0. 

Erlend Lesund var lagets arkitekt och låg bakom båda målen. 

– Det ser riktigt bra ut, säger Moras målvakt Christian Engstrand till C More. 

I fjol tog Mora steget upp till SHL efter ett rafflande kvalspel mot Leksand. Och Dalslaget ser ut att vara redo för återkomsten. 

I kväll besegrade de Djurgården i Vallentuna ishall med 2-0. 

Erlend Lesund – som inte gjorde ett enda mål under fjolårssäsongen – öppnade målskyttet när han fejkade ett skot för att sedan prickskjuta in 1-0. 

I den tredje perioden dubblades ledningen och matchen punkterades. Återigen var det Lesund som låg bakom målet med ett skott från vänsterkanten som styrdes in. 

Moras målvakt storspelade

– Man får lyfta på hatten på Moras målvakt som gör en bra insats. Det är på tok för tidigt att dra några slutsatser nu men jag tror att attackspelet mot mål måste bli bättre, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More. 

Moras målvakt Christian Engstrand stod för hela 36 räddningar. 

– Det kändes bra. Vi krigar skitbra hela matchen och täckte skott. Det är så vi behöver spela hela säsongen och det var en bra start. Det ser riktigt bra ut, säger han.