Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beskedet: Flera matcher flyttas fram

Rögles derbymatch mot Malmö flyttasFoto: TOMMY HOLL / IBL
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

SHL ska starta den 19 september. Nu meddelar SHL att flera matcher flyttas. Anledningen är att klubbarna har haft möjligheten att påverka spelschemat för att få till en jämn fördelning av antal hemmamatcher i september – och fler kan komma att flyttas. 

SHL-premiären är mindre än två veckor bort. För att fördela eventuella inkomstbortfall som följd av coronapandemin har SHL-klubbarna fått möjlighet att flytta ett antal matcher från september till ett senare skede. Totalt är det sju matcher från de inledande omgångarna som flyttas till senare datum.

– När vi nu står inför ett läge då vi tror och hoppas på viss publik från och med oktober har vi valt att ge möjligheten att omfördela hemmamatcherna under september månad för att skapa så rättvisa förhållanden för klubbarna som möjligt, sa SHL:s VD Michael Marchal till SHL:s hemsida i augusti. 

Fler matcher kommer flyttas

Dagens besked kan vara det första av flera. Ytterligare matcher kommer att flyttas enligt uppgifter till SportExpressen. Detta gäller bland annat Skånederbyt Rögle-Malmö den 24 september. Dessa matcher väntar fortfarande på nytt datum och kommer att kommuniceras i ett senare skede.

Öppnar för publik

Folkhälsomyndighetens restriktioner om ett tak på 50 personer ligger kvar. Från och med den 1 oktober öppnas det dock upp för en anpassning av publik på idrottsevenemang vilket innebär att föreningarna tillåts ta in publik efter egen förmåga. Folkhälsomyndigheten har rekommenderat ett tak på 500 personer. 

Champions Hockey League skjuter upp en månad

Inte bara i SHL sker förändringar. I Champions Hockey League, som denna säsong har ställt in gruppspelet och drar igång direkt med 16-delsfinaler, skjuter upp. Istället för att sätta igång i oktober, drar man nu igång den 17 november. Då kommer man att spela dubbelmöten mellan lagen 17 och 18 november.

De svenska lagen som deltager i turneringen är de regerande mästarna Frölunda som ställs mot Neman Grodno från Belarus, seriesegrarna i SHL, Luleå ställs mot Eisbären Berlin, Färjestad ska möta Cardiff från Wales, Rögle ställs mot norska Stavanger och Skellefteå ställs mot EV Zug från Schweiz.

Matcherna som flyttas är 

Från 19 september 

Brynäs-Malmö, flyttas till den 12 januari 2021 kl 19.00

Växjö-Oskarshamn, flyttas till den 8 december 2020 kl 19.00

Örebro-Djurgården, flyttas till den 12 januari 2021 kl 19.00

Från 24 september 

Frölunda-Linköping, flyttas till den 19 januari 2021 kl 19.00

Leksand-Djurgården, flyttas till den 20 oktober 2020 kl 19.00

Luleå-Skellefteå, flyttas till den 19 januari 2021 kl 19.00

Från 29 september

Leksand-Örebro, flyttas till den 1 oktober 2020 kl 19.00

 

Se också: Modos nye tränare pressas om Hockeyallsvenskan

Ville Nieminen ställs mot väggen