SHL-klubbens nyförvärv
– kanadensisk stjärnback

Skellefteå AIK har gjort klart med ny back från AHL. Morgan Ellis, som spelat tre NHL-matcher, är klubbens senaste tillskott.
Foto: MIKE DEMBECK
Bud Holloway (till höger) är sedan tidigare bekant med Morgan Ellis - och Skellefteås sportchef Mikael Lindgren har gjort klart med sitt tredje nyförvärv.
Foto: OLA WESTERBERG
Skellefteå AIK har nu nio backar och 13 forwards.
Foto: OLLE WANDE

Den 25 april kunde SportExpressen avslöja att Morgan Ellis var nära spel i Skellefteå AIK.

I går tog AHL-säsongen slut för den kanadensiska backen - och Ellis fru har börjat följa klubben på sociala medier, samt en balettskola som finns i staden. 

Och nu ska en flytt till Skellefteå och SHL vara klar.

– Haha. Du får tolka det som att det är klart, säger klubbens sportchef Mikael Lindgren.

Skellefteå AIK slogs tidigare i vår ut från SM-slutspelet redan i kvartsfinalen - efter att ha spelat SM-final sex år i följd. 

Sedan dess har Mikael Lindgrens första riktiga lagbygge som sportchef pågått, och hittills har den västerbottniska klubben hämtat in backen Jonathan Pudas från Brynäs och centern Matt Anderson från Djurgården, samtidigt som succébacken Mark Katics kontrakt med klubben förlängdes med ett år. 

Nu står det klart att ännu en back är klar för Skellefteå AIK. 

Morgan Ellis, som efter fem säsonger i AHL och tre matcher i NHL, nu lämnar Nordamerika för första gången i karriären och blir Skellefteås sista backvärvning.

Backen är sedan tidigare bekant med Bud Holloway, som också återfinns i Skellefteå AIK:s trupp, och det ska vara en av faktorerna bakom hans val av klubb den kommande säsong.

Sociala medier avslöjar övergången

Redan den 25 april kunde SportExpressens bloggare MrMadhawk avslöja att Morgan Ellis fanns på Skellefteås radar, och redan då var de två parterna väldigt nära varandra - och efter det har uppgifter florerat om att en övergång varit helt klar. 

Det har dock inte kunnat bekräftas då backens lag, Chicago Wolves, varit upptagna med slutspelsmatcher i AHL. Men nu har man slagits ut från slutspelet, och på Instagram avslöjar stjärnbackens fru att en flytt till Sverige och Skellefteå är klar.

Där har hon nämligen börjat följa Skellefteå AIK:s officiella konto samt Skellefteå Dans och Balettförening - ett intresse hon själv har. 

- Haha. Du får tolka det som att det är klart, säger klubbens sportchef Mikael Lindgren om den informationen.

Men han finns fortfarande på er tapet?

– Det gör han absolut. Det har han gjort ett tag nu.

Kan något komma att bli klart inom de närmaste dagarna?

– Jag hoppas det. Men man vet ju aldrig.