Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL-klubbarna jagar förstärkning i Finland

Foto: VLADIMIR ASTAPKOVICH / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

De svenska klubbarna är på jakt efter förstärkning.

Då har de siktat in sig på finska liigajumbon, JYP.

Enligt källor till SportExpressen har Växjö, Örebro och Djurgården gjort förfrågan på deras toppspelare.

– Vi har ingen intention att sälja några spelare just nu, svarar JYP:s General Manager Mikko Viitanen.

För en tid sedan släppte JYP, som ligger sist i den finska ligan, sin talangfulla forward Brad Lambert till moderklubben Pelicans. Lambert förväntas gå högt i kommande NHL-draft.

Men det finns fler spelare som är attraktiva.

Ettan och tvåan i interna poängligan har skapat skarpa förfrågningar, från SHL-klubbar.

Källor till SportExpressen säger att Växjö och Örebro är två av klubbarna som gjort en förfrågan på toppbacken Anttoni Honka (Bror till Luleås Julius Honka), som vann JVM-guld med Finland 2019.

Dessutom har Djurgården gjort en förfrågan om att värva centern Antti Kalapudas, som ingick i det finska världsmästarlaget för juniorer 2016.

När JYP:s General Manager Mikko Viitanen får frågan om det stämmer att deras toppspelare har svenska klubbar efter sig så förnekar han det inte.

– Det stämmer att vi fått förfrågan på spelare i vår trupp. Men vi har inte för avsikt att släppa några spelare, säger han.

Kan du bekräfta att det handlar om Växjö, Örebro och Djurgården som är några av klubbarna som försökt värva spelare av er?

– Det är bättre att de klubbarna det handlar om, uttalar sig själva. Men jag kan i alla fall säga att svenska klubbar hört av sig. Men vi tänker inte sälja några spelare.

Det finns inga av era spelare som har ”out” i kontrakten?

– Nej, det finns inte, säger Viitanen.


Hör mer om detta och mycket annat i måndagens avsnitt av podcasten Sanny & Svensson, som finns tillgänglig där poddar finns från 05.00 på måndagmorgon.