Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SHL-klubb värvar succémålvakten

Niklas Rubin och Filip Owesson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Niklas Rubin.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Luleå har fått besked om att det blir spel i Nordamerika för Filip Gustavsson nästa säsong.

Nu skriver Norrbottens Kuriren att Gustavsson ersätts av hockeyallsvenske succémålvakten Niklas Rubin.

– Det är inget jag vill kommentera, med all respekt, säger Rubin till tidningen.

Filip Gustavsson spelar i Luleå på lån från NHL-klubben Pittsburgh Penguins. Men SHL-klubben har fått besked om att Penguins tar över Gustavsson till Nordamerika kommande säsong.

– Det var bra att vi fick det beskedet, i stället för att vi hamnar i ett mellanläge där de får se eller så. Nu var det ett tydligt besked att de kommer att ta över honom, så då gäller det för oss att tidigt gå ut och jobba med en lösning, säger Luleås general manager Stefan "Skuggan" Nilsson till Norrbottens Kuriren.

Uppgifter: Niklas Rubin klar för Luleå

Och enligt tidningen har SHL-klubben redan gjort klart med en ersättare. Norrbottens Kuriren skriver nämligen att hockeyallsvenske succémålvakten Niklas Rubin har gjort klart med Luleå inför kommande säsong.

Men det är ingenting som klubben vill kommentera.

– Nä, jag har ingen kommentar till det. Det har jag inte, säger Nilsson.

Även Rubin själv är fåordig om affären.

– Det är inget jag vill kommentera, med all respekt. Mitt fokus ligger på Tingsryd och jag har hundra procent fokus här och på att spela klart säsongen här. Såna saker lägger jag inte något större fokus på nu, om det stämmer eller inte. Jag har hundra procent fokus på Tingsryd nu som sagt och vad som kommer längre fram får man ta då, säger han till Norrbottens Kuriren.