Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL erkänner: "Målet borde ha godkänts"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tom Wandell.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Niklas Sundblad.
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Tom Wandells bortdömda mål mot Luleå skapade gott om ilska i Örebro-lägret.

Nu har SHL krupit till korset.

"Målet skulle aldrig ha dömts bort", skriver SHL på sin hemsida.

Det var vid ställningen 2-1 till Luleå som Tom Wandell fick sitt mål bortdömt. Efter en längre videogranskning kom domarna fram till att Örebro-spelaren hade varit inne i målgården och stört, varpå målet dömdes bort.

Örebro-tränaren Niklas Sundblad var upprörd.

– Jag tycker det är mål. Ligan måste ta tag i det där. Det är för dåligt, vad är problemet? Det är ett mål i mina ögon. Vi slåss om en slutspelsplats och han dömer bort det, sa Sundblad i C More.

Även C More-experten Niklas Wikegård reagerade på domslutet.

"Hur i HELVETE kan dom döma bort Örebros 2-2 mål???? Jag ger upp...", skrev Wikegård på Twitter.

Omdiskuterat mål

Debatten har rasat sedan dess – och nu har SHL känt sig manade att lägga upp en förklaring till domslutet på sin hemsida. 

SHL:s domarchef och sportchef har suttit i telefonmöten med matchdomarna, berörd måldomare och ansvariga i det så kallade situationsrummet, och kommit fram till följande:

"Situationsrummet har gjort bedömningen att den första kontakten mellan Wandell och Lassinantti har haft effekt i hela händelseförloppet och hindrat Lassinantti från att agera fritt, och därav ej godkänt målet. Reglerna säger att i samband med målskott ska en målvakt ej vara hindrad i målgården", kan man läsa på SHL:s hemsida.

"Borde inte dömts bort"

Längre ner i förklaringen medger SHL att målet inte kan klassas som regelvidrigt.

"I detta fall uppstår en retur och därmed en ny sekvens. I den sekvensen är inte Lassinantti störd av den tidigare kontakten och inte heller hindrad i sitt målvaktsarbete. Således skulle målet aldrig ha dömts bort", skriver SHL.