Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan – efter bråket: ”Det är otroligt fegt”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Upprörd stämning i Skellefteå.

Inte bara på grund av 1-4 mot Växjö – den femte förlusten på de sex senaste matcherna.

Gästernas buse Brendan Shinnimin delade ut flertalet slag på en liggande Niclas Burström.

– Det är otroligt fegt, säger lagkamraten Andreas Wingerli.

– Jag sökte upp honom efteråt och bad om ursäkt, säger Shinnimin.

Skellefteå har sjunkit i tabellen den senaste tiden och återfinns inte längre på direkt kvartsfinalplats.

Och under torsdagskvällen fick man en blytung start hemma mot Växjö Lakers. Gästerna ledde med 2-0 efter den första perioden och det såg länge ut att vara oförändrat inför den tredje.

Då slog Jacob Olofsson i powerplay till med sitt första mål för säsongen. En minst sagt psykologiskt viktig reducering för Skellefteå, som hade fått kontakt igen.

Glädjen blev dock kortvarig.

Emil Pettersson utökade ledningen direkt i den tredje då han överlistade Mantas Armalis. Och när Roman Horak ett par minuter senare ökade på till 4-1 var det nattsvart för hemmalaget.

Med fem minuter kvar att spela blev det minst sagt upprörd stämning i Skellefteå kraft arena efter att Växjös, och hela SHL:s, mest utvisade spelare varit i farten igen.

Brendan Shinnimin förlorade en närkamp med Andreas Wingerli och tog ut sin frustration genom att söka upp en annan hemmaspelare, nämligen Niclas Burström.

Skellefteå förlorade med 1-4 mot Växjö

Burström blev liggande på isen, men Shinnimin fortsatte dela ut slag. Experten Sanny Lindström blev mycket förvånad när domarteamet meddelade att samtliga inblandade åkte på två minuter i utvisningsbåset.

– Förvånansvärt. Jag tycker att Shinnimin ska ha en extra utvisning där. Han delar ut tre smällar på Burström, det är faktiskt inget att snacka om och det tror jag att domarna också kommer tycka när de ser reprisbilderna, säger Lindström.

Publiken i Skellefteå reagerade starkt efter beskedet och buade kraftigt.

– Han går in på Burström och det där är absolut inte snyggt med tanke på att Burström ligger ner. Väldigt onödigt av Shinnimin att ta ut sin egen frustration, de leder ju matchen, säger Lindström.

Växjö höll undan och vann med 4-1 och Skellefteå är nu uppe i fem förluster på sina sex senaste matcher.

– Vi börjar helt okej men jag tycker att vi förlorar många lösa puckar i första perioden och vi spelar alldeles för ojämnt för att kunna vinna matchen. Vi kan inte nöja oss med att bara spela bra utan måste ta betalt också, säger Andreas Wingerli.

Vad säger du om situationen i slutet när du tacklar Shinnimin och han sedan slåss med Niclas Burström?

– Jag gör allt för att min back ska ta pucken och slänger in honom i sargen. Han har ju lätt att tappa humöret. Sen, när jag vänder mig om och kommer in i offensiv zon, ser jag att han sitter och slår på Nisse (Niclas Burström) som inte har hjälm på sig och då ser jag ingen annan lösning än att försöka plocka bort honom därifrån för annars kan det sluta illa.

– Försöker han slå mot Niclas när han inte har hjälmen på sig så är det otroligt fegt. Tappar man hjälmen så ska man ha den respekten att sluta slå, särskilt när spelaren ligger ned på isen. Har man inte hjälmen på sig då kan det sluta hursomhelst och ingen vill att något allvarligt ska hända.

”Jag sökte upp honom och bad om ursäkt”

Brendan Shinnimin var väldigt nöjd efter matchen:

– Ja, över de senaste sex eller sju matcherna har vi börjat spela som vi vill spela och vi har börjat ta poäng nu. För oss är det ett berg att bestiga för att komma ikapp lagen ovanför men kan vi fortsätta så här så kommer vi att komma ikapp sakta men säkert.

Går det att peka ut något särskilt ögonblick där ni vände säsongen?

– Vi tittade på vad vi hade i omklädningsrummet och såg oss själva i spegeln och tänkte över vad vi spelare kunde göra för att förändra säsongen. Det var en tuff start på säsongen men vi tog oss igenom det tillsammans och nu spelar vi bra ishockey.

Hemmamatchen mot Linköping när ni låg under efter första perioden men vände och vann stort, var det ett avgörande ögonblick?

– Ja, den första perioden var den sämsta ishockeyn jag har varit med om sedan jag kom till Växjö och i den periodpausen var vi på den lägsta punkten Växjö varit på väldigt många år men när vi vände matchen visade vi att vi är att räkna med och efter det har vi visat vad Växjö Lakers vill stå för.

Vad säger du om bråket i slutet?

– Jag hade pucken i offensiv zon och borde ha fått med mig en utvisning, sen vände spelet och jag trodde att jag hamnade i bråk med spelaren som tacklade mig i offensiv zon sen efter några slag insåg jag att det var Burström och ångrade mig direkt. Han är en väldigt bra kille och jag känner ju honom från förra året, så jag sökte upp honom efter och bad om ursäkt. Jag hoppas han förstår och det tror jag han gör.

I Skellefteå finns det frustration över att du slår mot Burström efter han tappat hjälmen.

– Saker händer för snabbt på isen, jag måste kolla på det igen nu efteråt. Där och då insåg jag nog inte att jag slog när inte hjälmen var på och om det hände så har jag bett om ursäkt efteråt. Men hockey går snabbt och ibland går det fortare än vad man själv hänger med. Men givetvis är det inte en situation man vill hamna i men ibland händer det i ishockey för att det går så snabbt.