Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Sebastian Aho är klar för NHL-laget

Publicerad

I tisdags stod det klart att Sebastian Aho lämnar Skellefteå AIK.

Nu har den svenska succébacken presenterats av New York Islanders.

Aho har skrivit på ett treårigt rookiekontrakt med NHL-klubben.

Sebastian Aho har länge varit en av SHL:s mest lovande unga backar.

Och i vintras kom det stora genombrottet för den skickliga backen från Sävar (utanför Umeå) som då stod för sin klart poängbästa säsong och var en av hela seriens främsta offensiva backar.

Backen ökade då på sitt poängrekord från 16 poäng (säsongen 15/16) till de 30 poäng han levererade under den gångna säsongen - där han var hela SHL:s tredje poängbästa back. 

Många Skellefteå AIK-supportrar räknade också med att hänföras av Aho ytterligare en säsong, men när han vid midsommar draftades av New York Islanders i den femte rundan började viss oro spridas.

Och i tisdags slog nyheten ned som en bomb. 

Sebastian Aho lämnar Skellefteå AIK. 

Sedan dess har det varit helt väntat att han skulle presenteras av Islanders - och i dag presenterades han. NHL-klubben och Sebastian Aho har kommit överens om ett treårigt rookieavtal som ger backen chansen att slå sig in i världens bästa liga från och med i höst. 

Sanny Lindström: "Omöjlig att ersätta"

För Skellefteå AIK innebär tappet av Sebastian Aho att klubben, och General Managern Mikael Lindgren, nu måste ut på backjakt igen. En jakt de enligt initierade uppgifter redan påbörjat, och de har förhoppningar att vara klar med den inom kort.

C-Mores expertkommentator, och SportExpressens bloggare, Sanny Lindström kallar backens absens från Skellefteå för "den kanske största spelarförlusten inför kommande säsong. Bland samtliga lag i SHL". 

https://twitter.com/Sannylindstrom/status/882262022108348416
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag