Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sätter stor press på Brynäs efter segern

Kim Rosdahl i samband med måndagens vinst mot Malmö.
Foto: ANDREAS HILLERGREN, ANDREAS HILLERGRE / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Det krävdes förlängning och en helt enorm dramatik.

Men till sist greppade Oskarshamn tag i den sista livlinan och bortabesegrade formtoppade Malmö Redhawks. 

– Det är sex poäng kvar att spela om. Om vi tar de poängen vore vi vara före Brynäs, sa Malmöbekantingen Kim Rosdahl efter 3-2-segern. 

Bortamatcherna mot Malmö Redhawks har aldrig varit någon rolig historia för IK Oskarshamn. Sist lagen möttes i södra Skåne blev det seger för Malmö med 4-0. 

Innan dess vann Malmö med 4-1 respektive 3-1.

Men sviter är till för att brytas och på måndagen blev det till slut seger för Oskarshamn mot rödhökarna. 

– Det var kul att vara tillbaka i Malmö och träffa gamla vänner. Det är alltid speciellt att spela i arenan, sa Kim Rosdahl efter segern.

Redhawksbekantingen var visserligen nöjd och glad i mixade zonen.

Men segern satt riktigt hårt inne.

”Hade ändå en okej känsla”

Först med drygt 30 sekunder kvar på matchen lyckades Lance Bouma styra in 2-2-målet. Därefter vann Oskarshamn efter förlängningsspel. 

– Vi hade ändå en okej känsla eftersom vi hade skapat en del i den tredje perioden. Vi hade ett bra powerplay där vi hade bra tryck och någon puck i ribban. Så när vi tryckte på igen hade vi en bra känsla, sa Kim Rosdahl, som tillhörde Malmö Redhawks så sent som säsongen 2018/19.

Där och då gjorde han sju poäng (fyra mål och tre assist) på 44 SHL-matcher, innan han först flyttade till Modo i hockeyallsvenskan och sedan vidare till Oskarshamn. 

Vad kommer krävas för att ni ska spela SHL även nästa säsong?

– Det är sex poäng kvar att spela om. Om vi tar de poängen vore vi vara före Brynäs, mer kan vi inte göra. Vi kan inte påverka mer än så. Vi har det fortfarande i egna händer, sa Kim Rosdahl. 

Foto: , ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

I botten slåss IK Oskarshamn framför allt mot klassiska Brynäs, men även mot Linköping.

Brynäs har samlat ihop 57 poäng, med tre matcher kvar på sin kalender. Oskarshamn har samma poängtotal, men ”bara” två matcher kvar att spela.

Linköping?

Där är poängkvoten uppe i 59.

– Det är många som inte trodde på oss när säsongen började, konstaterade Kim Rosdahl. 

– Men vi har fortfarande allt i egna händer och hade någon gett oss detta läge inför säsongen hade vi nog tagit det. Gör vi vårt har vi ett kontrakt nästa år också.

”Malmö är bra ...”

Oskarshamn kom till spel mot Malmö Redhawks med sex raka bortaförluster i sitt småländska bagage. Men det syntes inte på isen – där Oskarshamn styrde och ställde stora delar av matchen.

När krutröken väl la sig hade smålänningarna skjutit 39 skott mot Malmös 20. 

– Malmö är bra, men vi gjorde en bra match mot Skellefteå senast. Vi hade en okej känsla och vi känner att vi har ett bra spel som kan utmana alla lag, sa Kim Rosdahl. 

Kan ni rida vidare på den här segern nu, eller gäller det bara att glömma bort allt och ställa om? 

– Nej, det är väl klart att vi kan ta med oss segern. Vi har en positiv känsla, vi skapar mycket framåt och vi är ändå tajta bakåt också. Vi har ett bra sätt att spela och vi har många bra utgångar från egen zon i dag. 

Vad blir er stora styrka de sista två matcherna? 

– Det blir att vi följer vårt system och jobbar hårt för varandra. Om vi tar de poäng som vi ska ta så tror jag vi fixar detta.