Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sätter situationen i ett annat dagsljus”

SHL-säsongen fick ett abrupt slut när coronapandemin stoppade all idrott. Expressen TV summerade ändå säsongen.
Thomas JohanssonFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Björn HellkvistFoto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Fredrik GladerFoto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Björn Hellkvist meddelade tydligt att han vill ta över Leksand – trots gällande kontrakt med Modo.

Nu ger Leksands general manager sin syn på situationen.

– Det sätter situationen i ett annat dagsljus, säger Thomas Johansson till Hockeypuls.se.

Björn Hellkvists uttalanden om sin framtid under tisdagen rörde om i hockey-Sverige. Till Aftonbladet meddelade Modotränaren att han fått ett erbjudande från Leksand och att han lockades av jobbet.

–  Modo befinner sig mitt i en ombyggnad och när jag kom in för två år sedan var det också en ombyggnad. Jag känner att jag har tömt mig. Har jag möjlighet för en annan utmaning så tar jag gärna den. Om det nu löser sig, sa Hellkvist senare till SportExpressen.

Modos sportchef Fredrik Glader var däremot tydlig med att det kontrakt som Björn Hellkvist skrev på i vintras skulle fortsätta gälla.

– Modo kommer inte att vika en tum i det här, sa sportchefen.

– Han blir kvar.

Thomas Johansson: ”Bollen är hos Modo”

Nu ger Leksands sportchef Thomas Johansson sin syn på den uppkomna situationen.

– Jag har pratat med Fredrik Glader och fått höra tydligt att han har kontrakt med Modo. Efter att jag hade pratat med Björn ringde Glader till mig och då frågade jag hur de ställde sig till Björns situation. Då sa han att Björn ska träna Modo. Där är det stopp, säger han till Hockeypuls.se.

Thomas Johansson säger samtidigt att Leksand har andra alternativ som de jobbar parallellt med. Och även om Hellkvist uttalanden ”sätter situationen i ett annat dagsljus” påpekar han att det nu  är upp till Modo att agera.

– Så länge han tillhör Modo kan jag inte göra mycket mer. Den bollen ligger hos dem och Modo får hantera det här utifrån vad de tycker och känner. Jag kan inte säga ”så här ska det vara”. Bollen är i Modos ringhörna. De äger den processen och vill de ta en dialog med oss får vi se var vi landar. Om de nu vill det. Vi får se.

 LÄS MER: SANNY LINDSTRÖM: Bäst för alla parter att gå vidare

Expressen mötte Modos tränare Björn Hellkvist inför starten av den hockeyallsvenska finalserien.