Viktor Ekbom, lagkapten i Örebro, lämnar klubben för Frölunda. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNViktor Ekbom, lagkapten i Örebro, lämnar klubben för Frölunda. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Viktor Ekbom, lagkapten i Örebro, lämnar klubben för Frölunda. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Säsongen över – nu kan 15 spelare lämna

Publicerad

Ombyggnaden av Örebro gav inget större lyft den här säsongen.

Kontraktet säkrades i 51:a omgången och nu är lagkaptenen Viktor Ekbom en av spelarna som är på väg bort från klubben.

Så här ser kontraläget ut i klubben inför säsongen 2018/19.

Örebro har gått igenom en rejäl ombyggnation men effekten av det har inte varit så stor som klubben hoppats på.

Så sent som i torsdags säkrade Örebro det nya kontraktet i den näst sista SHL-omgången och nu fortsätter arbetet med att försöka bli ett slutspelslag i ligan.

Det kommer ske fler förändringar under sommaren. Trotjänaren Johan Wiklander ser ut att lämna klubben efter åtta säsonger.

SportExpressen har redan avslöjat att lagkaptenen Viktor Ekbom kommer att lämna Örebro för spel i Frölunda.

Spelarna som kan lämna Örebro Hockey

Marcus Weinstock är ytterligare en trotjänare som har ett utgående avtal och Joakim Anderssons tvåårskontrakt som skrevs när han flyttade hem från NHL och Detroit löper ut om ett par månader.

Två viktiga kuggar inför framtiden och lagbygget i sommar är Jonathan Andersson och Tom Wandell som båda två har förlängt sina avtal tidigare och har ytterligare tre år med klubben.

Örebro har fler spelare som är på väg in i laget inför nästa säsong. Oskarshamns succéback Marcus Björk är på väg in och samma gäller Linköpings landslagmeriterade back Niclas Lundgren.

 

 

Så här ser kontraktsläget ut i Örebro:

Utgående kontrakt

Axel Brage, mv

Gustav Backström, b

Nick Ebert, b

Viktor Ekbom, b, 

Ari Gröndahl, b

Daine Todd, b

Filip Ahl, f

Joakim Andersson, f

Gustaf Franzén, f

Glenn Gustafsson, f

Kalle Olsson, f

Daniel Viksten, f

Marcus Weinstock, f

Johan Wiklander, f

Jeremy Williams, f

Ett år till

Linus Arnesson, b. +1

Victor Bartley, b

Rodrigo Abols, f

Anton Hedman, f

Sakari Manninen, f

Christopher Mastomäki, f

Jere Sallinen, f

Tylor Spink, f

Tyson Spink, f

Två år till

Alexander Hellström, b

Tre år till

Jonathan Andersson, b

Tom Wandell, f

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag