Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Säsongen kan vara över för Djurgården

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgården var pressat att vinna för att behålla slutspelsplatsen.

Men Färjestad vann med 5-3 och nu är säsongen i fara för Djurgården.

Djurgården har nu spelat klart grundserien och ligger på nionde plats. Malmö och Linköping ligger en respektive tre poäng bakom Djurgården, och båda lagen har matcher kvar att spela, vilket betyder att det finns stor chans att Djurgården missar slutspelet. 

Färjestad inledde målskyttet tidigt när Daniel Viksten slog till med en rejäl kanon efter endast några minuter spelade. Halvvägs in i den andra perioden utökade Jacob Nilsson till 2-0 i powerplay.

Djurgårdens Ryan Stoa reducerade strax efter det.

Det dröjde tills det var fem minuter kvar av den andra perioden för Djurgården att kvittera. Robin Norell hittade det första krysset i ett snyggt skott på långt håll.

I den tredje perioden växlade Färjestad upp när de tog ledningen och utökade till 4-2. Djurgården skulle skapa nerv i de sista minuterna med ett reduceringsmål, men Färjestad punkterade matchen när Daniel Viksten satte sista målet i tom bur. Bortalaget vann på Hovet mot Djurgården med 5-3.