Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sänktes av Lundqvist – nu är stjärnan tillbaka

Peter Cehlárik sänktes av Joel Lundqvist – är nu tillbaka.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Peter Cehlárik har saknats i Leksands laguppställning sedan matchen mot Frölunda 6 februari. 

Efter fem veckors frånvaro är slovaken nu redo igen. 

– Målet är att spela på torsdag, säger han.

Leksand har fått klara sig utan sin skarpskytt i drygt fem veckor efter att han skadats i samband med en tackling från Frölundas lagkapten Joel Lundqvist. 

En situation som blev högst uppmärksammad då LIF-tränaren Björn Hellkvist fördömde Lundqvists agerande. 

– Jag tycker vi är ute på jävligt tunn is i svensk hockey när vi godkänner att man tar bort målskyttar, framspelare och dyra importer som gör det så jävla bra. Det är inte okej. Då får det vara öga för öga och tand för tand. Vill vi ha hit goons och fajters? Inte fan vet jag, utbrast han framför C Mores kameror. 

SportExpressen var i kontakt med Hellkvist ett par dagar efter Frölunda-matchen. 

Han hade då inte ändrat ståndpunkt, och lyfte dessutom frågan om fighting i svensk hockey, som ett sätt att tygla den värsta typen av smällar. 

– Jag tycker att med fördel kan vi ha fighting i svensk ishockey, utan att det blir några skadeföljder och fler hjärnskakningar. Titta på hur det ser ut i NHL, sa han.

Stjärnan: ”Det är målet”

Peter Cehlárik, som alltjämt leder lagets skytteliga trots sin skadefrånvaro, har under den senaste tiden gjort sådana framsteg att han sannolikt kan spela match denna vecka. 

25-åringen har siktet inställt på att göra sin comeback mot Oskarshamn på torsdag.

– Det är målet. Jag tränade för första gången med full kontakt i dag och det kändes bra. Det tog längre tid än vad jag trodde med skadan men jag har varit försiktig och inte velat stressa tillbaka. Jag hoppas vara med i laguppställningen igen på torsdag och vad jag känner nu borde det inte vara några problem. 

Hur stora är chanserna tror du?

– Det kändes väldigt bra i dag, och jag har inget att klaga på. Det har varit lite utmanande att skjuta, men jag blir bättre och bättre. Jag känner ingen smärta längre, så jag är redo. 

Kroppen känns okej efter fem veckors frånvaro?

– Fysiskt sett har jag känt mig bra hela tiden. Jag har kunnat åka skridskor hela tiden och jobbat en hel del med pucken, även fast jag inte kunnat skjuta lika mycket som tidigare. Jag känner mig i form både fysiskt och mentalt, trots att jag varit borta ett tag. Nu handlar det mest om småsaker som beslutsfattande och känslan där ute. Det måste man spela matcher för att kunna få till.