Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hedman: ”Hoppas det finns bra bilder på det”

Anton Hedman lämnar isenFoto: C MORE
Philip Broberg efter smällenFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: C MORE

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Djurgården blev krossat borta mot Skellefteå med 4-0. 

Samtidigt fick Anton Hedman matchstraff efter en tackling på Skellefteå-talangen Philip Broberg. 

– Vi får se oss själva i speglarna, säger tränaren Robert Ohlsson. 

Djurgården hade sex vinster på 15 matcher inför torsdagens bortamöte med Skellefteå. 

Skellefteå har fått en liknande start på SHL-säsongen, men var klart starkast i matchen mot Djurgården. 

Redan efter nio minuter ledde man med 2-0 – och båda målen gjordes av Tuomas Kiiskinen, som gjorde sin debut för Skellefteå. 

Jesper Frödén såg till att det stod 3-0 efter den första perioden, och samma spelare utökade sedan till 4-0 i den andra. 

Anton Hedman fick matchstraff

I början av den tredje perioden gavs Skellefteå ett gyllene läge att utöka ledningen ytterligare, när Anton Hedman fick matchstraff. Djurgårdsspelaren satte in en tackling mot hakan på Skellefteå-talangen Philip Broberg, som sjönk ned till isen och höll sig för ansiktet. 

– Broberg redigt ont i ansiktet. Hur gick det där då?, frågar sig kommentatorn Lars Lindberg i C More.

– Kollosalt onödigt, säger Lindberg om Hedmans tackling. 

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson säger så här, även med Marcus Högströms avstängning för slaget mot Dennis Everberg i åtanke:

– Det är aldrig bra med våld mot huvudet. Vi får se oss själva i speglarna så vi har fullt man på isen och inte skadar våra motståndare. 

Philip Broberg:

– Jag kommer och ska hämta puck, får en på ryggen och sen kommer han framifrån. Det blir en olycklig situation, han träffar lite upp mot huvudet där. Men jag sätter mig själv i ett lite dåligt läge också där. 

Hur mår du nu?

– Jag mår bra, spelade de sista bytena. Lite ont i nacken, inget mer med det. 

Hedman: ”Han vill inte lyssna”

Anton Hedman:

– Jag hoppas det finns bra bilder på det för jag känner själv att våra huvuden tar i varandra. Han får toppen av min hjälm på sin haka, jag har inte sett några sekvenser än men jag hoppas det finns bilder som bevisar det.

Kände du direkt att det kunde bli en femma?

– Jag tittade på domarna och försökte säga hur det var men han ville inte lyssna. Men jag förstår hur det kan se ut och hur klimatet är nu med huvudtacklingar och så, men min känsla är att man kommer se att det inte finns någon intention från min sida.

Broberg säger att han tar på sig lite av skulden då han själv sätter sig i en dålig sits.

– Det är sånt som händer, det är en kontaktsport och jag stänger sargen sen går jag på kropp men det är ju en del av spelet. Det är sånt som händer i en kontaktsport ibland men det är olyckligt att min hjälm tar i honom.

Tror du att domarna bedömer det annars för att du har Hedman på ryggen och ändå haft några matchstraff i historien?

– Ja, det tror jag.

Hur är det?

– Det är jättesurt men så är det…

”Väldigt olycklig och tuff start”

Skellefteå fick möjlighet att göra 5-0 på straff kort efter situationen mellan Hedman och Broberg, men Joakim Lindström missade. 

Skellefteå vann till slut med 4-0. 

– Vi får en väldigt olycklig och tuff start. Det är mindre bra av oss, att ligga under med 3-0 efter första var inte vad vi hade önskat oss efter matchen i tisdags. Vi försöker skaka liv i matchen men hittar inte vägar in i matchen målmässigt. Spelmässigt tycker jag vi är där, men Skellefteå stänger ned oss i deras zon, säger Djurgårdens Henrik Eriksson.

Efter matchen mot Rögle sa Robert Ohlsson att ni inte visade något jävlar anamma, tycker du ni gjorde det i kväll?

– Det var i alla fall där i kväll. Det är otroligt svårt när man får ett mål i baken direkt, men ”anammat” var där i alla fall. Vi måste bara hitta mer rätt i alla situationer.

Ohlsson:

– Vi får bara godkänt för vår andraperiod.