Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sänker motståndaren – och får matchstraff

Juhani Tyrväinen blev sittandes i båset.
Foto: C More
Frödén tacklar Juhani Tyrväinen.
Foto: C More

Luleå besegrade Skellefteå.

Efter ett matchstraff på Jesper Frödén hade Luleå inga problem att spela hem en säker seger i Norrlandsderbyt.

– Jag tycker absolut inte att det ska vara någon vidare avstängning men jag köper att det är ett matchstraff, säger Sanny Lindström om Frödéns matchstraff.

Luleå visade sig vara klart starkast i tisdagens derby och tog sig förbi Skellefteå i SHL:s tabell.

Einar Emanuelsson prickade stolpen i den sjunde minuten och på returen hade Pontus Själin inga problem med att göra matchens första mål.

Därefter underkände situationsrummet Arttu Ilomäkis 2-0-mål men Luleå utökade i stället i den andra perioden genom Petter Emanuelsson som satte pucken med ett distinkt avslut efter en kontring.

Ännu tyngre för Skellefteå blev det i slutet av den andra perioden när hemmalagets målkung Jesper Frödén fick matchstraff. Han armbågade Juhani Tyrväinen och Luleå fick inleda den sista perioden med flera minuters powerplay efter att Jesper Frödén blivit utvisad i 5+20 minuter.

Jesper Frödén fick matchstraff mot Luleå

Det ledde till att Petter Emanuelsson kunde sätta sitt andra mål i matchen i början av den sista perioden och Luleå vann till sist med 4-0.

– Jag reagerar inte jättemycket på den där situationen om jag ska vara ärlig, säger experten Niklas Wikegård om Frödéns matchstraff i C More.

– Jag är inte lika upphetsad som resten av publiken här tänkte jag säga, men det är ingen publik här.

Wikegård konstaterar att det går nog att se situationen på olika sätt och hans kollega Sanny Lindström tycker att domarna gjorde rätt.

– Jag tycker absolut inte att det ska vara någon vidare avstängning men jag köper att det är ett matchstraff, säger experten i C More.