Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sänker lönerna för alla i hela klubben

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Coronapandemin slår hårt mot Färjestad. 

Nu sänker klubben lönerna för samtliga anställda. 

– Över tre månader sparar vi 1,3-1,4 miljoner, säger vd:n Stefan Larsson till Värmlands Folkblad

I ett pressmeddelande på sin hemsida uppger Färjestad att klubbens ekonomiska läge är kritiskt. Det uteblivna slutspelet i våras och det faktum att årets säsong spelas inför tomma läktare har slagit hårt mot ekonomin.

Därför väljer nu samtliga anställda i klubben att avstå från en del av sin lön. Hur mycket varje enskild anställd avstår varierar, men enligt Stefan Larsson handlar det om upp till tio procent. 

– Det är ingen enskild insats som räddar världen. Men det är ett bra bidrag. Alla som frågar pratar bara om spelartruppen, och det är en viktig del, men nu gör vi något som alla föreningens 92 helårsanställda ställer sig bakom och omfattas av. Det tycker jag är starkt, säger han till VF

Färjestad sänker lönerna för alla 

På frågan hur spelartruppen tog emot beskedet svarar Larsson: 

– Det är kloka grabbar och ledare där nere. Men det är klart, man behöver bara gå till sig själv för att förstå att ingen tycker det är kul när någon gör ingrepp i ens ekonomi. Vi gör ingrepp rakt in i hjärteroten rakt in i plånböckerna hos privatpersoner och det är inte bara individer utan familjer som påverkas.

Efter tio spelade omgångar av årets SHL-säsong ligger Färjestad på sjunde plats i tabellen. 

Tidigare i oktober meddelade Leksands IF att man sänker spelarnas löner fram till årsskiftet.