Sandström ser ut att slå rekordet i Luleå

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sandström, till höger.
Foto: Peter Skaugvold
Foto: Peter Skaugvold

Jan Sandström är på väg att slå Roger Åkerströms rekord i Luleå. Om inget oförutsägbart händer kommer han vara den som spelat flest matcher för klubben senare i höst.

– Nu måste jag ta i trä, jag vill inte jinxa något, säger Sandström.

Roger Åkerström spelade 692 grundseriematcher för Luleå under sin aktiva karriär. Jan Sandström har just nu spelat 683. Så till vida att inget oförutsägbart inträffar, det vill säga att han missar någon match inledningsvis i SHL kommer Pitefödde Sandström att gå om Åkerström och ta över rekordet i den tionde omgången på bortaplan mot Linköping den 17e oktober.

- Nu måste jag ta i trä. Jag vill inte jinxa något. Det kan fort hända att man skadar sig. Därav försöker jag att inte prata så mycket om det.

Du har hunnit fylla 37 år nu. Hur länge kan du tänka dig att hålla på?

- Kroppen känns piggare och fräschare än den någonsin gjort. För fyra år sedan opererade jag ljumsken. Fram till dess hade jag problem med den till och från men sedan dess har jag knappt haft problem alls med den. Jag vill spela i många år till.

Hyllar tränaren

Trots att Sandström är till åren kommen har han bättre fysvärden nu än han någonsin haft tidigare.

Enligt honom själv är lagets fystränare Petter Pettersson en stor bidragande orsak till detta.

- Jag har lärt mig att uppskatta sommarträningen med åren. Petter har så klart en jättestor del i det. Han förklarar på ett enkelt sätt vad som är bra respektive mindre bra för kroppen.


Simon Norberg