Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL MALMBERGFoto: DANIEL MALMBERG
 Foto: DANIEL MALMBERG
Foto: DANIEL MALMBERGFoto: DANIEL MALMBERG
 Foto: DANIEL MALMBERG

Sandström berättar nu om mystiska frånvaron

Publicerad

Brynäs blott 20-åriga målvakt Felix Sandström har varit helt borta från matchspel och träning i två veckor. 

Nu bryter han tystnaden kring den mystiska skadefrånvaron.

– Jag försökte bita ihop och köra, men det gick inte, säger Felix Sandström till Gefle Dagblad.

I slutet av oktober mötte Brynäs Färjestad. Mellan Brynäs stolpar stod målvaktstalangen Felix Sandström. Men redan i första perioden fick han kliva av isen. 

– Ja det är naturligtvis olyckligt, vi lider med Felix och hoppas att han snabbt ska bli bättre och redo för spel igen sa Brynäs sportchef Stefan Bengtzén då.

Sedan dess har Sandström inte tränat eller spelat några matcher och det har varit helt tyst kring målvaktens frånvaro.

Får besked av läkarna i veckan

Nu är talangen tillbaka i laget och väljer att prata ut om skadefrånvaron. 

– Jag har problem med magen. Vi håller på och försöker hitta en lösning på det nu. Den här veckan hoppas jag få besked av läkarna vad vi ska göra, säger Felix Sandström till Gefle Dagblad. 

– Jag försökte bita ihop och köra, men det gick inte. Det är därför jag varit borta den senaste tiden. Jag har gjort en massa undersökningar och det bara snurrar i skallen av allting, därför hockeyn fått vila.

Sandström: "Jag har bråck på magmunnen"

Sandström berättar att det var magbesvären som fick honom att avbryta matchen mot Färjestad. Sedan dess har han vilat upp sig och gjort flera undersökningar. Nu har han fått reda på vad det är som orsakat magproblemen och en eventuell operation ligger framför honom. 

– Jag har bråck på magmunnen. Det är en ganska vanlig åkomma som vissa påverkas mycket av, berättar Felix Sandström.

Efter Sandströms skada har Brynäs värvat in Linus Fernström till målvaktspositionen.

Felix Sandström är nu tillbaka i laget och ser fram emot att spela – när det blir är fortfarande osäkert.

– Jag känner mig bra idag. Men vi får se vad doktorn säger i veckan här nu, säger målvakten till Gefle Dagblad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag