Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuelsson: ”Har en speciell plats i hjärtat”

Melin: "Nu ska jag ta hand om min hund och min fru"
Här lämnar Ulf Samuelsson USA för att flyga till Sverige inför jobbet i Leksand.Foto: Privat.
Ulf Samuelsson i Carlsbad, Kalifornien.Foto: Gunnar Nordström
Nu tar han över Leksand.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Ulf Samuelsson behövde inte fundera länge för att tacka ja till att hoppa in som tränare i Leksand med uppdraget att rädda klubben kvar i SHL.

– Jag har under den senaste tiden blivit mer och mer sugen över att coacha igen. Och sedan har förstås Leksand en speciell plats i mitt hjärta, säger han från hemmet i Carlsbad i södra Kalifornien.

Samuelsson sätter sig på flyget från USA i natt, svensk tid, och landar i Sverige under tisdagen.

– Jag fick en förfrågan i lördags. Leksand är ett klassiskt lag och jag har ju min äldste grabb Philip i laget, så jag har följt dem under säsongen. Och nu har jag en vecka på mig att lära känna spelarna och se vad vi kan göra, säger Uffe.

Vad behöver göras?

– Jag är väl inte riktigt klar med min utvärdering, men bara att det kommer in en ny röst brukar kunna tända spelarna. Nu måste de bevisa för mig vilka som är hungriga och vill spela. Det finns många namn i truppen som har talang och meriter.

Att din egen son ingår i laget, hur ska du hantera det?

– Jag har coachat mina söner tidigare, Henrik hade jag i Modo, så jag kommer att behandla Philip som en i gänget. Jag förutsätter att det ska gå lika bra som det gjort tidigare när det har inträffat.

Hur stor utmaning är det här, att rädda Leksand kvar i SHL?

– Det är en stor utmaning, då det är ett tufft läge med sju poäng upp för att vi ska ta oss över kvalstrecket. Det kommer att handla om att vi krigar från första stund efter uppehållet.

Det kan ju teoretiskt bli så att du ställs mot din gamla klubb Modo i ett kval?

– Ja, det vore en riktig rysare, men jag förbereder mig för alla olika scenarier.

Hur har du löst avtalet med Chicago och Seattle, där du är scout sedan några månader tillbaka?

– Jag har kvar jobbet med Seattle, det var inga problem då det här ju bara handlar om några månader. Och det löste sig också med Chicago, det är en löneteknisk uppgörelse under tiden jag får betalt från en annan klubb nu, säger Ulf Samuelsson.