Foto: Anna-Lena Bergqvist
 Foto: Anna-Lena Bergqvist

Salaks val: Tackar nej till 6,5 KHL-miljoner

Publicerad

Färjestad uppges ha fått ett slutbud på succémålvakten Alexander Salák.

Men klubben tackar nej till 6,5 miljoner kronor från KHL, skriver Nya Wermlandstidningen.

– Jag kan utvecklas bättre i Färjestad än någon annanstans, säger Salák till tidningen.

De två KHL-klubbarna Avangard Omsk och SKA S:t Petersburg slåss om att värva Färjestads tjeckiske landslagsmålvakt Alexander Salák, 26.

Slutbudet ska ha hamnat på motsvarande 6,5 miljoner kronor för återstoden av den här säsongen, enligt NWT.

Men Färjestad har valt att tacka nej till pengarna. Klubben har elitseriens bästa målvakt sett till räddningsprocenten (93,99) och med sex nollor delar han förstaplatsen med Modos Bernhard Starkbaum. Med 1,62 insläppta mål per match är Salák också bäst bland de regelbundet spelande målvakterna.

"Samma språk"

Att Färjestad inte vill sälja Alexander Salák till en KHL-klubb ens för en miljon dollar verkar inte störa honom.

– Jag är glad att få vara kvar i Färjestad. Jag har aldrig spelat i en bättre organisation. Här finns så många som spelat själva och som talar samma språk som oss spelare, säger Salák till NWT.

En försäljning kan fortfarande bli aktuell efter den här säsongen.

Salák har kontrakt med Färjestad till 2014.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag