Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saknade sju spelare - skrällde mot Frölunda

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Sju spelare borta, flertalet inkallade juniorer och så ett flygstrul på det.

Då vann Leksand med 5-2 borta mot Frölunda.

– Det är lite komiskt det där, det är oftast då det fungerar, säger Daniel Gunnarsson.

Leksand bröt sin långa förlustsvit i och med 3-0-segern hemma mot Oskarshamn i lördags.

Men det var ett stukat SHL-lag som tog sig ner till Göteborg under tisdagen. Hela sju spelare återfanns på frånvarolistan inför bortamötet med de regerande svenska mästarna Frölunda, däribland Marek Hrivik och Mattias Ritola.

Något som innebar att Ulf Samuelsson tvingades plocka in flertalet juniorspelare. Dessutom stördes laget av ett flygstrul, som resulterade i en senare matchtid i Scandinavium.

Det visade sig påverka Leksand... positivt. För Daniel Gunnarsson gav gästerna ledningen i den första perioden och den andra inleddes med att Oskar Lang ökade på till 2-0.

Leksand ryckte efter stjärnans matchstraff

Frölunda kom tillbaka efter mål från Simon Hjalmarsson och Joel Lundqvist, men Leksand skulle bjudas in i matchen igen. Frölundastjärnan Rhett Rakhshani åkte på matchstraff efter en armbåge och i det efterföljande 5-4-spelet gjorde Daniel Gunnarsson sitt andra för kvällen.

Matt Carey ökade på till 4-2, även han i samma powerplay och Frölunda svarade med att plocka ut målvaken Johan Mattsson.

Med drygt två minuter kvar på klockan stängde sen Lucas Nordsäter matchen då han föste in slutresultatet 5-2 i öppen kasse.

– Leksand tar en sensationell trepoängare, säger kommentatorn Patrik Westberg i C More.

Frölundas tränare Roger Rönnberg är irriterad över Rakhshanis matchstraff.

– Jag tycker att den är oerhört tuff, men jag ska inte säga mer för då får jag tusentals kronor i böter. Givetvis är vi inte nog bra. Men vi gjorde en bra match fram till matchstraffet. Jag tycker synd om killarna, vi blir jävligt hårt straffade med den utvisningen, säger Rönnberg till C More.

Gunnarsson hyllar juniorerna

Leksand tvåmålsskytt Daniel Gunnarsson kan inte låta bli att hylla lagets yngsta spelare efter segern.

– Det är positivt. J20-killarna har kommit in med bra självförtroende, så vi försökte ta trygg på dem. De är väldigt talangfulla och leder sin serie, säger Gunnarsson.

Angående resterande del av grundserien:

– Ska jag vara ärlig så tittar vi inte så mycket på tabellen. Vi försöker fokusera på spelet och ta det match för match. Men det är alltid kul när man vinner.

Slå Frölunda i Scandinavium, det händer inte jätteofta?

– Jag vet inte senast vi vann här eller när man själv vann sist här, det var längesedan. Men det är ett bra styrkebesked för oss.

Sju spelare borta och flygstrul. Inte de bästa förutsättningarna för er?

– Det är lite komiskt det där, det är oftast då det fungerar. Man hinner inte tänka så mycket utan det är bara ut och köra. Jag vet inte vad jag ska säga.. Det är bara en väldigt skön känsla efteråt.

Två mål för dig i dag, vad betyder det för dig?

– Skönt för egen del, det har känts ganska bra mot slutet. Framför allt powerplayspelet som kuggar i mer och mer. Det är kul att kunna vara med och bidra till en vinst, säger Gunnarsson.