Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågningen: "Vafan – håll tyst och bit ihop"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tommy Söderström är trött på SHL-spelare som gnäller.
Foto: ROGER TILLBERG / STELLA PICTURES REPORTAGEFOTO
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Färjestad slog Mora för andra gången på 20 timmar.

Efter matchen kom det intensiva spelschemat på tal – men enligt den tidigare målvakten Tommy Söderström finns det inget att gnälla på.

– Det är helt otroligt. Vad är det att gnälla på? säger han. 

Färjestad besegrade Mora med 4-1. 

Det var Karlstadslagets andra seger mot Mora på drygt 20 timmar, efter att ha vunnit i Dalarna under lördagskvällen med klara 5-2. 

Efter matchen diskuterade assisterande tränaren Gereon Dahlgren det tuffa spelschemat med så kallade "back-to-back"-matcher. 

– Det var en tuff helg. Vi har haft ett bra motstånd i Mora. Det märkes tydligt att vi hade en tuff batalj i går. Mora gjorde det bra och stängde ned oss bra, det tog ett tag innan vi får i gång det en bit in i andra perioden, sa han.

Söderström kritiserar SHL-lagen

Den före detta målvakten Tommy Söderström anser dock att det inte finns något att gnälla på.

– Det är helt otroligt. Vad är det att gnälla på? Pallar man inte två matcher på två dagar så ska man hålla på med något annat, säger han. 

– Det är så typiskt Sverige att de gnäller på att de spelar två matcher på två dagar. Det är ju professionella idrottsmän, fortsätter han. 

Kritiken: "Vafan, håll tyst, bit ihop"

Tommy Söderström drar liknelsen med Nordamerika och NHL där det inte är ovanligt att lagen spelar tre matcher på fyra dagar. 

– Det är ingen som gnäller på det. Det går ju också mycket fortare i NHL än i SHL, men det är aldrig någon som ens pratat om att det är mycket matcher, säger han. 

Tommy Söderström säger också att det inte är första gången SHL-spelare gnäller över spelschemat.

– Förr var det lite gnäll på att man skulle spela på annandagsjul, då brukade det var gnäll från spelarna framåt julhelgerna. Men vafan, håll tyst, bit ihop, det är ditt jobb, säger den forna målvakten.