Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågningen: ”Han har varit alldeles för blek”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Patrik Berglund sågades – och blev målskytt. 

Det blev starten på vändningen för Brynäs som tog en blytung seger mot HV 71 med 2-1 efter övertid.  

SHL-tabellen är inte rolig läsning om du är Brynässupporter. Säsongen 20/21 har varit prövande för Gävlelaget som många haft större förväntningar på. 

En spelare som symboliserar det är Patrik Berglund, den förre NHL-svensken som har stor kapacitet, men som inte fått ut det. I alla fall inte enligt C More:s expertkommentator Sanny Lindström. 

– Jag hade sänkt förväntningarna på honom inför säsongen, men han har ändå inte infriat dem. Han har varit alldeles för blek. Om de ska klättra i tabellen så måste Berglund prestera, sa Lindström i inledningen av den andra perioden, då HV 71 ledde med 1-0. 

Patrik Berglund kvitterade för Brynäs

Det var omöjligt för Berglund att höra, men det var som att orden nådde honom ändå. För bara några minuter senare var han snabbast fram på en tekningsvinst från Greg Scott och pressade in kvitteringspucken.  

Berglund vrålade ut sin glädje. 

– Det var ett väldigt viktigt mål. Och oavsett hur många NHL-matcher eller landskamper du spelat så känner du pressen i ett sånt här läge. Det var ett skrik av lättnad, säger Lindström. 

I periodpausen sågade Berglund Brynäs start på matchen, men berömde dem för att de rest på sig. Sen krävde han mer desperation från hela laget. 

– Desperationen måste vara där. Vi ligger där vi ligger och alla måste upp, säger Berglund till C More. 

Den tredje perioden slutade mållöst och det här ångestmötet gick till övertid. På stopptid var det Brynäs som var starkast och vann med 2-1 efter mål från Oula Palve. 

– Jag vet inte vad som hände. Jag hade många chanser... men ja, om man försöker tillräckligt mycket får man utdelning till sist, säger han.