Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Besegrade FBK efter jättedrama

Se alla höjdpunkter
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Först sågade av Niklas Wikegård – sedan en mäktig vändning. 

Leksand besegrade Färjestad med 5-4 efter jättedrama. 

– Vi kan bättre, säger Linus Johansson i C More.  

Leksand hamnade tidigt i underläge mot Färjestad. Martin Johansson gav bortalaget ledningen redan efter fem minuter spe. 

Sedan hade LIF chansen att kvittera när de fick spela powerplay. Men istället för 1-1 kom 2-0. Joakim Nygård kom snabbt tillbaka från utvisningsbåset, och framspelades vackert av Linus Johansson till 2-0. 

Leksands agerande sågades hårt av tv-experten Niklas Wikegård som menade att hemmalaget hade ”noll koll”. 

– Galet dåligt gjort av Leksand. Det är för dåligt, otroligt svagt. En gåva till FBK när SHL:s snabbaste spelare får en sådan chans. Det kunde nästan ha blivit tre mot en-läge. 

Linus Johanssons kvittering dömdes bort

Ett par minuter senare reducerade Leksand genom Patrik Zachrisson. 

– Pucken studsade rätt och det var ett snyggt mål. Vi kommer ut bra och skapar många chanser, säger målskytten Joakim Nygård i C More efter den första perioden. 

I den andra perioden vaknade Leksand till och först kom kvitteringen och sedan var vändningen fullbordad när Max Veronneau satte 3-2. 

Sista perioden utvecklades till jättedrama. Leksand såg ut att gå mot en seger, men två sena och snabba mål av FBK, väckte liv i matchen. Sedan, med en minut kvar, satte Jesse Virtanen 5-5 men målet dömdes bort efter att Linus Johansson var inne i målgården. LIF vann dramat med 5-4. 

– Det är väl korrekt dömt. Men i början trodde jag att jag var utanför. Vi presterar bättre i de tidigare matcherna än vad vi gör idag. Vi gör för många felbeslut, och det har vi inte gjort de senaste 5-6 matcherna. Vi kan bättre, säger Linus Johansson. 

TV: Bromé om livet i Schweiz