Ponthus Westerholm besviken efter sitt match penalty Foto: Simon HastegårdPonthus Westerholm besviken efter sitt match penalty Foto: Simon Hastegård
Ponthus Westerholm besviken efter sitt match penalty Foto: Simon Hastegård
Domaren Morgan Johansson Foto: Peter SkaugvoldDomaren Morgan Johansson Foto: Peter Skaugvold
Domaren Morgan Johansson Foto: Peter Skaugvold

Sågar domaren efter utvisningen: "Sämst"

Publicerad

GÄVLE/STOCKHOLM. Brynäs höll undan till 2-1-seger mot Karlskrona efter en dramatisk avslutning.

Gästerna fick ett långt powerplay i slutet efter Ponthus Westerholms matchstraff – och Brynäs-forwarden var rejält arg på domaren Morgan Johansson efteråt.

– Han är den sämsta domaren i serien, säger Westerholm.

Brynäs har ett grepp om hemmamötet med Karlskrona med 2-0 efter två perioder när "allting" hände.

Lucas Carlsson satte 1-0 i första perioden när hans drag letade sig hela vägen in i målnätet. Efter storspel av gästernas Linus Fernström i mål fick Brynäs till slut utdelning i andra perioden.

Greg Scott tryckte in ett slagskott från slottet – hans 16:e mål för säsongen.

Mest uppmärksammat från andra perioden var annars den olyckliga sekvensen framför Karlskronas mål, när hemmalagets Johan Alcén träffades av en puck i ansiktet. Lagkamraten Lukas Kilström fyrade av ett skott från backposition mot mål – som gick rakt upp i ansiktet på 27-åringen.

"Sånt som händer"

Alcén ger ner i isen och fick omgående behandling av lagläkare, och kunde faktiskt återvända till spel.

– What goes around comes around, säger han till C More – som en antydan att han förtjänade träffen.

– Nej, skämt åsido. Det är sådant som händer när man står där framme och försöker bredda väg, säger Alcén.

Tredje perioden blev spännande efter att Ponthus Westerholm åkte på match penalty och fem minuters utvisning efter en spearing i ansiktet på Karlskronabacken Toni Kähkönen.

Karlskrona tog då chansen och reducerade till 1-2 genom Mattias Guter och skapade ytterligare press.

"Såg inget"

Men Brynäs höll undan till seger och behåller därmed den sista slutspelsplatsen – en poäng före Djurgården. Efter matchen var hemmalagets assisterade tränare Tommy Sjödin tveksam till utvisning.

– Fem minuters utvisningen är tveksam. Vår spelare försökte lyfta upp klubban inget annat. Vi fick mycket tid att döda i boxplay där, säger han.

Och han fick medhåll av Karlskronas assisterande – förre Brynäs-hjälten – Ove Molin.

– Jag såg inget. Tyckte det såg ut som 2 minuter för hakning, säger han.

"Sämst i serien"

Westerholm var rejält irriterad – och gick till attack mot domaren Morgan Johansson.

– Jag är chockad. En tvåa kan jag förstå för hakning men inget mer, säger han.

– Jag förstår inte. Det är väl han Morgan Johansson. Vi har honom alla matcher och han är den sämsta domaren i serien. Jag kan inte förstå hur han kan få döma på den här nivån. Om vi nu ska vara seriös med allt annat, fortsätter han.

Morgan Johansson försvarar sitt beslut.

– Vi rubricerar om utvisningen så det blir match penalty för slashing, säger han.

– Vi har kollat på video efteråt och ändrat. En slashing mellan benen ska enligt regelboken vara minst 5 minuters utvisning + game.

– Jag känner att jag har gjort helt rätt. Jag har inget annat val. Jag har gjort det jobbet jag är beordrad att göra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag